Etekteki Taşlar programına konuşan Kurumsal Gelişim İş ve Çözüm Ortağı, Yönetim Sistemleri Danışmanı ve Baş Tetkikçisi Serdar Aksoylar, kovid-19 salgını etkileri üzerine Endüstri Radyo’da bilgiler verdi.

HAYATLARI KORUMAYA YÖNELİK FAALİYETLER MEVCUT

Her ülkenin kovid-19 salgını döneminde aldığı kararların farklılık gösterdiğini belirten Aksoylar, sistem, analiz ve organizasyon planlama gibi alanlarda Türk kültürünün eksikleri olduğunu ancak ayakta kalma güdüsünün de son derece etkin olduğunu belirtti.

Aksoylar, “Son toparlanma döneminde Türkiye’nin daha iyi yönetildiğini düşünüyorum fakat olası bir başka durum için firmaların B ve C planlarının çok olmadığını görüyorum. Biraz daha kendi durumlarını ve hayatlarını korumaya dönük faaliyetler içerisindeler.” dedi.

DOĞRU BİLGİ İLE DOĞRU İŞİ YAPMAK

Öncelik bilgi mi yoksa para mı olmalı sorusu üzerine de değerlendirme yapan Aksoylar, iki kavramın ayrılmaz bir bütün olduğunu ifae etti.

Aksoylar, “Bilgi toplumu denilen kavram son derece önemli. Paranın her şeyi yapabileceği gibi bir algı yerine kazancın bilgiden önce gelmesi lazım. İnsanların önce işlerini iyi yapacak doğru bilgiye ulaşmaları ve bunları da uygulamaları gerekiyor. Yoksa bende para var bir şekilde ihtiyacım olan herkesi istihdam ederim gibi bir gidişat olmuyor. “ dedi.

Aksoylar, doğru bilgi ile doğru işi yapmanın önemine vurgu yaptı.