Endüstri Radyoda Etekteki Taşlar programında kooperatifçiliğin önemi üzerine değerlendirmede bulunan  Artvin S.S. Artvin Kadın Girişimciler Turizm Geliştirme ve İşletme Kooperatifi Ortağı, Kadın Girişimci Nuran Aydın, en önemli noktanın sürdürülebilirlik ve işbirliği olduğunu vurguladı.

Artvin’in kültürü ve doğal güzellikleriyle öne çıkan bir şehir olduğunu belirten Aydın, kooperatif olarak daha çok ekolojik turizme yöneldiklerini ifade etti.

AYNI AMACA HİZMET ETMELİ

Kooperatifçiliğin sürdürülebilir olması açısından, yola çıkarken ortaya konulan hedefler olması ve o hedeflerin etrafında aynı amaca hizmet etmek isteyen kişilerin toplanması çok önemli diyen Aydın, birlik ve beraberlik ruhunun ortaya çıkması ve üretime inanan kişilerin bir araya gelmesi birlikte yörenin ihtiyaçlarına yönelik atılan adımların başarıya ulaştırdığını vurguladı.

DOĞASINDA İŞBİRLİĞİ VAR

Kooperatifin doğasında olan işbirliği eğer yerel yöneticilerle hayat bulursa o zaman sürdürülebilirliği daha kolay olur diyen Aydın, hangi ürün üretilirse üretilsin yerel pazarda deneyimlemenin motivasyon artırıcı olduğunun altını çizdi.

Aydın, “Bizler siyaset üstü işler yapıyoruz. Hiçbir kurum, parti ve oluşum siyasete alet etmemeli.” dedi.

YÖRESEL LEZZETLER ÖNEMLİ

Aydın, bir yöreyi tanıtmanın en önemli yolunun o yörenin mutfağını ve yöresel lezzetlerini tanıtmaktan geçtiğini belirterek bunun ötesinde ev pansiyonculuğu üzerine çalışmalar yaptıklarını kaydetti. Aydın, “Değişen dünya düzeni ile birlikte insanların ihtiyaçları değişti ve farklı deneyimler yaşamak istiyorlar. Şehirde bulamadıklarını deneyimlemek istiyorlar. Bu da beraberinde tarım ve deneyim turizmini getiriyor. “ dedi.