Tunç Berkman ile 4P+1 programına konuşan Kyani Turkey Genel Müdürü Ersin Arısoy, eğitim hayatı ve çalışmaları üzerine Endüstri Radyo’da bilgiler verdi.

ODTÜ Kimya Bölümü mezunu olan Arısoy, üniversite hayatının insanların kariyeri açısından en önemli noktalardan biri olduğunu söyledi. Arısoy, “Şu an belki kimya ile ilgili birçok bilgiyi kullanmıyorum ama ODTÜ’nün bize verdiği kişisel gelişim, araştırma yapma, disiplin ve iş ahlakı gibi konular çok değerli. İş hayatım boyunca da çok faydasını gördüm.” dedi.

Arısoy, çeşitli firmalarda çalışmalar yaptıktan sonra kariyerine farklı bir şekilde devam etme kararı alarak ‘Yeni Nesil Ticaret’ sektöründe faaliyet gösteren iyi yaşam-gıda takviyesi firması Kyani’de Genel Müdürlük görevini üstleniyor. 

SAĞLIK ÜÇGENİNDEN OLUŞAN ÜRÜN PORTFÖYÜ BULUNUYOR

Kyani çalışmaları üzerine bilgiler veren Arısoy, 2005 yılında Amerika'da 3 ailenin ortaklaşa geliştirdiği bir şirket olduğunu söyledi. Vahşi Alaska yaban mersininin antioksidan içeren çok değerli bir meyve olduğuna kanaat getirdikten sonra bilimsel kurul oluşturduklarını söyleyerek ürün analizleri yapmaya başladıklarını belirten Arısoy, “Bu çalışmalardan sonra sağlık üçgeni dediğimiz ürün portföyü oluşturuyorlar. Ürünlerin sebze meyve içerikli doğal süper gıdalardan oluşması sebebiyle raf ömrü biraz kısa. Raf ömrü kısa olunca da bir pazarda bunu tutunmak çok kolay değil. Network marketing sektörünü tercih ediyorlar.” dedi.

2012 yılında Türkiye pazarına girdiklerini belirten Arısoy, ilk önce ürünleri  müşterilere doğru bir şekilde anlatan modelleri geliştirmeye çalıştıklarını belirterek son bir yıldır da daha stabil bir büyüme ile birlikte ilerlediklerini ifade etti.

İLAÇ DEĞİL GIDA TAKVİYESİ

Ürünlerin tamamının gıda takviyesi olarak değerlendirildiğini belirten Arısoy, “İyi yaşam üçgeni denilen portföy şu şekilde; zaten vücudunuzun en iyi şekilde çalışması sonucunda sağlıklı bir yaşama sahip oluyorsunuz. Bu da rutini ve düzenli yaşamı desteklemiş oluyor.” dedi.

Arısoy, ürünlerin yabani ve organik olarak yetiştirilmiş antioksidan ve adaptojenler içeren besinlerden oluştuğunu da sözlerine ekledi.