ST Endüstri Radyoda Esra Baykal’ın hazırlayıp sunduğu Zamana Kafa Tutanlar programının bu bölümünde Vapp Works Ajans Başkanı Burcu Erenkuş konuk oldu. Erenkuş, dijital iletişim ve pazarlama üzerine bilgiler verdi.

360 derece hizmet veren bir iletişim ajansı olduklarını dile getiren Erenkuş; stratejik danışmanlık, kampanya yaratımı, kreatif destekler, sosyal medya yönetimi, influencer marketing hizmetlerinin yanı sıra  yazılım ve prodüksiyon hizmetleri verdiklerini de vurguladı. 

“STRATEJİNİN ÖNEMİ BÜYÜK”

Belirli zamanlarda hem sektör olarak hem de ülke olarak zor dönemlerden geçildiğini ve fedakarlık yapılması gerektiğini belirten Erenkuş, ajansların böyle durumlarda daha çok işin yaratıcılık kısmına odaklandıklarını ancak stratejinin öneminin büyük olduğuna dikkat çekti. Strateji ile birlikte hedef kitlenin tanındığını ve analiz edildikten sonra uygun adımların belirlenmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

Şu ana kadar daha çok temizlik ve gıda firmaları ile çalıştıklarını belirten Erenkuş, hangi sektör olursa olsun hepsini en az yöneticiler kadar iyi bilmek zorunda olduklarını kaydetti. Erenkuş, “Sektörü iyi analiz etmek, ihtiyaçları belirlemek ve tüketici ile markayı en iyi şekilde kesiştirmek zorundayız. Bu zamana kadar Türkiye’nin öncü sektörlerinde, alanında lider birçok firma ile çalıştık. Bu da bizim sürekli dinamik ve değişen şartlara kolayca adapte olabilmemiz gerektiğini ifade ediyor.” dedi.

“MARKALARLA YOL ARKADAŞI OLUYORUZ”

Erenkuş, “Dijital yapmak değil dijital olmak önemlidir. Biz ilk önce işi strateji ve araştırma bulguları olarak ele alıyoruz. Buradaki tüketici içgörüleri üzerine tüm marka ihtiyaçlarını belirliyoruz ve ona göre aksiyonlarımızı oluşturuyoruz. Sadece iletişim değil markanın da yol arkadaşı olmak istiyoruz ve oluyoruz da.” dedi.

Ajans olarak kadın çalışanların yoğun olduğunu belirten Erenkuş, özellikle iş arayan gençlere ve kadınlara fırsat verdiklerini de vurguladı.