Arda Meriç’le Teknoloji Gündemi programına konuk olan Bahçeşehir Üniversitesi ve Sabancı Üniversitesi Öğretim Görevlisi, Mentor, Girişimci ve Köşe Yazarı Ergi Şener, 2021 yılı içerisinde ortaya çıkması beklenen teknolojik gelişmeler üzerine Endüstri Radyo’da değerlendirmede bulundu.

2020 yılının etkilerinin önümüzdeki günlerde hissedilmeye devam edeceğini söyleyen Şener, covid-19 salgını nedeniyle değişen yaşamın etkilerinin teknolojiye de yansıdığını belirtti.

Şener, “Uzun süredir tartışılan, özellikle teknoloji ve dijitalleşme anlamında pek çok uygulamanın birkaç hafta içerisinde hayatımıza girişine tanıklık ettik. Şu anda bu adaptasyon sürecindeyiz. Yeni teknolojiler zamanı gelince, doğru ortamlarda buluşunca ne kadar hızlı benimseniyor ve ne kadar hızlı insanlar adapte oluyor bunu da görmüş olduk.” dedi.

DİJİTAL TEKNOLOJİLER HAYAT KURTARICI 

Teknoloji açısından ideal koşulların şu dönemde oluştuğunu söyleyen Şener, dijital teknolojilerin hayat kurtarıcı olduğunu gözlemlediğini ifade etti. 2020'de özellikle yeni tanışılan ve hayatın yeni normali haline gelen yeni teknolojilerin, bundan sonra kalıcı olduğunu anlayıp bu doğrultuda hayata devam etmek gerektiğini belirtti.

Yapay zeka üzerine de değerlendirme yapan Şener, “Gündemde olan yapay zekanın duygu kazanması durumu var. Teknolojinin gelişmesi ve her sürecimize entegre olması ile beraber bize hizmet veren bu dijital asistanlardan da biraz empati kurmasını bekliyoruz. Kullanıcının değişen cümlelerinden ya da kullandığı noktalama işaretlerinden karşıdaki insanın sinirlenip sinirlenmediğini ya da hoşuna giden bir şey olup olmadığını anlıyor ve bu doğrultuda iletişimi sürdürüyor. Bu uygulamaların gelişeceğini söylememiz mümkün.” ifadesini kullandı.