Dr. Nadir Çomak ve Hasan Akkaya’nın hazırlayıp sundukları Akıllı Teknolojik Uygulamalar programında dijital dönüşüm konusu ele alındı.

Almanya Endüstri 4.0 ile yeni kavramlar ortaya çıkardı diyen Hasan Akkaya, bu kavramlarda insanların hayatlarını kolaylaştıracak teknolojilerle beraber endüstriyel dönüşümün içerisindeki yeni teknolojileri meydana getirdiğini belirtti.

ALMANYA YENİ TEKNOLOJİ MOTTOSU OLUŞTURDU

Almanya en yakın rakiplerine baktığı zaman hızlı bir şekilde kendini yenilemesi gerekiyordu diyen Akkaya, Endüstri 4.0 kavramı ile birlikte karanlık fabrikalar, nesnelerin interneti ve big data konularını güncelleyerek yeni bir teknoloji mottosu oluşturduğunu ifade etti. 

Akkaya, “Bu gelişmeyle birlikte Almanya’nın çeşitli yerlerinde dijital dönüşüm laboratuvarları kuruldu. Uygulamalar birebir makine, yazılım arasında geliştirmeler başladı.” dedi.

TÜRKİYE DİNAMİK BİR ÜLKE 

Endüstri 1.0’dan endüstri 4.0’a kadar olan süreçte Türkiye’ye bu gelişmelerin gelme süresinin hızlandığını belirten Akkaya, Türkiye’nin hareketli, dinamik ve sinerjisi bol bir ülke olduğunun altını çizerek toplumun teknolojiye adapte olmasının çok kolay olduğunu vurguladı. 

AKILLI UYGULAMALAR HIZ KAZANDIRIYOR

Akıllı teknolojik uygulamalar üzerine değerlendirme yapan Akkaya, teknolojik gelişmelerin içerisindeki en büyük kazanımın zaman olduğunu belirtti. İnternetin olmadığı çevrimdışı uygulamalar, telsiz veya telefon telsiz sistemleri ile çalışan uygulamaların da bulunduğunu ifade ederek, internetin kullanıldığı uygulamaların rahatlıkla ulaşabilir olduğunu belirtti. 

Dijital dönüşümün ve akıllı teknolojilerin iletişimi kuvvetlendiren bir yönününde bulunduğunu belirten Akkaya, klasik düşünen ve bilgisayar kullanmayı bilmeyen kişilerin yeni nesil kişilerle çalışıp daha hızlı sonuçlar aldığını ifade ederek, dijital teknolojinin işlere hız getirdiğini sözlerine ekledi.