Etekteki Taşlar programına konuk olan Tink Teknoloji ve İnsan Kolejleri Kurucusu Zeynep Dereli, dijital çağda eğitim üzerine Endüstri Radyo’da değerlendirmede bulundu.

DİJİTAL ÇAĞA UYGUN OLMALI

Koronavirüs salgını ile birlikte eğitimde çok büyük değişiklikler olduğunu söyleyen Dereli, tüm dünyanın uzaktan eğitime geçmesi durumunda hem öğrenci ve velilerin hem de kurumların bu değişimi ve şaşkınlığı yaşadığını belirtti.

Salgın dönemi öncesinde Tink Kolejleri olarak dijital çağa uygun bir eğitim ve öğretim modeline ihtiyaç olduğunu söylediklerini belirten Dereli, “Öğrencilerin hakikaten merak ettiklerini öğrenmek istedikleri, onlara mecburi hizmet kapsamında zoraki bu kişiden eğitimi böyle alacaksın gibi bir söylemin denmediği, teknolojinin bizlere sunduğu uçsuz bucaksız dünyadan, uçsuz bucaksız içeriklerin herhangi birine bir moderatör eşliğinde erişebilmelerinin önünü açan bir sistem kurduk.” dedi.

Dereli, teknolojiyi eğitimin içine dahil edecek dünyanın her yerindeki kıymetli eğitimcilerden ders alabilmenin de hedefleri arasında olduğunu belirtti.

ÖĞRENCİLERE ÜCRETSİZ EĞİTİM

Öğrencilerin öğrenme metotlarının artık değiştiğini ve eğlenerek öğrenmeyi tercih ettiklerini belirten Dereli, öğretmenlerinde bu süreçte farklı öğrenme yollarını tercih ettiklerini söyledi.

Dereli, eğitime farklı bakmak gerektiğini de vurgulayarak Türkiye genelinde uzaktan eğitime henüz başlayamamış kurumlar olabileceğini de göz önünde bulundurarak kurum eğitimlerini youtube üzerinden ücretsiz olarak paylaştıklarını belirtti.

Dereli, bu proje ile kolej dışından 1789 öğrenciye eğitim verildiğini de kaydetti.