Endüstri Radyoda Turizm Gündemi programına konuşan Arya Akademi Dijital Dönüşüm Uzmanı Dr. Müh. Gülay Savaş, bilgi teknolojileri üzerine değerlendirmede bulundu.

Televizyonun ve telefonun olmadığı dönemlerden bu günlere geldim diyen Savaş, o zamanlar soyut gelen kavramların zamanla somut hale dönüştüğünü kaydetti.

“BİLGİ TEKNOLOJİLERİNDEKİ DEĞİŞİME ADAPTE OLUNMALI”

İnsanların sosyolojik, psikolojik ve fizyolojik bir varlık olduğunu söyleyen Savaş, birtakım kuralların olduğunu ve insanların bu kurallar çerçevesinde yaşayan bir android olduğunu belirtti.

Bunun farkına vardıktan sonra dışına çıkmak ve bilinçlenmek gerekiyor diyen Savaş, bilgi teknolojilerindeki hızlı değişime kişilerin adapte olması gerektiğini ifade etti.

Savaş, adapte olamazsak kayboluyoruz ve yönetemiyoruz diyerek hızlı değişimlerin ve kuralların içerisinde bir android olarak yaşayıp bunu hissetmek insanın içinde endişe, panik ve korku gibi duyguları canlandırdığını söyledi.

“FARKINA VARMAK GEREKİYOR”

Değişimleri yönetmek için önce bir anda kişinin kendini bilmesi ve sadece etten kemikten değil düşüncelerden, duygulardan ve ruhtan oluştuğunun farkına varmak gerektiğini belirten Savaş, karakter ve kişilik gibi olaylarında farkında olunması gerektiğini vurguladı.

Savaş bir yandan da dış dünyada çalışanların iş sahipleri olarak bu hızlı dijital dönüşüme ayak uydurmaları gerektiğini sözlerine ekledi.