Endüstri Radyo’da Lider Kadınlar programına konuşan Dünya Akademi Direktörü, İngilizce Öğretmeni, Eğitmen Evrim Sümengen, çocuklarda sınav kaygısı ve yapılması gerekenler üzerine bilgiler verdi.

HAYAT BECERİLERİ ÖĞRETİLMELİ

Bir ailenin çocuğunu hayata doğru şekilde hazırlamasının ve özgüveni, kendinden emin olmayı aşılamasının önemli olduğunu belirten Sümengen, “Gelişmekte olan çocuğa her şeyi hazır verdiğimizde emek vermek, kıymet bilmek, hedefe ulaşmak ve çabalamak gibi birçok erdemi atlamış oluyor.” dedi.
Hayat becerilerini es geçmenin doğru olmadığını söyleyen Sümengen, yaşamda var olacak her türlü erdemin çocuklara aile içerisinde verildiğini vurguladı.

HEDEFLER KONULMALI

Sınav stresi üzerine de değerlendirme yaparak, mutlaka hedefler konulmalı ancak hedefin ne için konulduğunu çocuk çok iyi anlamalı diyen Sümengen, “Örneğin, üniversiteye gitmesi gerektiğini çocuğunuza söylediniz. Neden gitmesi gerektiğini anlatmanız gerekiyor. Bu bölüme neden gitmek istiyor? bu sorunun cevabı da çok önemli.” dedi.

Çocuklarla kaliteli zaman geçirmenin önemine dikkat çeken Sümengen, oyun oynamanın, bazı şeyleri oyunlaştırmanın, kaliteli zaman geçirmenin çocuk gelişimi açısından önemli olduğunu belirterek birlikte hedef yolu çizmek gerektiğini vurguladı.