Eve İş Götürme programına konuşan Hilti Türkiye Genel Müdürü Banu Deniz Çetinkol, inşaat sektörü ve çalışma faaliyetleri üzerine Endüstri Radyo’da değerlendirmede bulundu.

Enerji, endüstri ve inşaat sektörlerine ürün, servis ve yazılımları ile dünyanın 120 ülkesinde faaliyet gösteren Hilti, 1997’den beri de Türkiye’de çalışmalarını devam ettiriyor. 

En çok bilinen ürün gamının kırıcı ve delici aletler olduğunu söyleyen Çetinkol, “Hilti’nin ürün gamında akülü sistemler, lazerli ölçüm makineleri,  çivi çakma sistemleri, elmaslı delme kesme sistemleri, pasif yangın durdurucular var. Son zamanlarda eklediğimiz ise, gelişmiş ölçüm sistemleri ve yarı otonom robotumuz bulunuyor. “dedi.

Çetinkol, Hilti’nin 1940’lı yıllarda ilk ürettiği ürünün barutlu çivi çakma makinesi olduğunu belirterek zaman içerisinde ürün gamını genişleten ve şantiyedeki dijitalleşmenin öncüsü olmaya aday bir şirket olduğunu belirtti.

“DOĞRUDAN SATIŞ YAPAN BİR FİRMAYIZ”

Dünyada 20 bin saha çalışanı ile birlikte doğrudan satış yani müşterilerle birebir temas halinde olan bir firma olduklarına dikkat çeken Çetinkol, müşterilerden aldıkları geri bildirimleri direkt ar-ge birimine aktararak, onların hayatını kolaylaştıran ve verimliliği artıran çalışmalar yaptıklarını belirtti.

Çetinkol ayrıca, çalışanlarının iş güvenliğinden emin olarak faaliyet yürüttüklerini de vurguladı.

Hilti olarak, satış ortaklarını karlı hale getirmek ve çalışanlarının iş güvenliğinden emin olmaları için çalıştıklarını söyleyerek sadece ürün değil servis, mühendislik, yazılım alanlarında da destek olduklarını belirtti.

“TÜRKİYE İNŞAAT SEKTÖRÜNDE GELİŞMİŞ BİR ÜLKE” 

Türkiye’deki inşaat sektörünün gelişmiş olduğuna dikkat çeken Çetinkol, “Dünyada en çok müteahhitlik hizmeti veren ikinci ülkeyiz. Dolayısıyla ülke olarak son derece gelişmiş durumdayız ve yurt dışında da aranan firmalar var. Hilti’nin katkısı ise, biz firma olarak bütün ürünlerde müşterinin üstündeki yükü almak istiyoruz. Ekipman yönetim sistemleri sunuyoruz. “ dedi.

Çetinkol, ürün yanında servis hizmeti sunduklarını da belirterek aynı zamanda bulut tabanlı yazılımla bütün ekipmanları da müşterilerin kontrol edebildiğini vurguladı.

Çetinkol, pandemi sürecinde sektörün bir dönem durgunluk yaşandığını ancak ikinci yarıyıldan itibaren işlerin hızlandığını da belirtti.

Programı buradan dinleyebilirsiniz.