Endüstri Radyo’da Reel Piyasalar programına konuşan Marka Stratejileri ve Teknoloji Danışmanı, Hürriyet Gazetesi Teknoloji Yazarı Ecehan Ersöz, CES 2021 Fuarı’nda öne çıkan teknoloji trendleri üzerine bilgiler verdi.

Pandemi nedeniyle ilk defa dijital ortamda yapılan ve yeni nesil teknoloji ürünlerinin görücüye çıktığı etkinlik üzerine değerlendirme yapan Ersöz, birçok sektörde ürün geliştirmelerin gerçekleştiğini ve özellikle ev sistemleri, sinema, hijyen, temizlik ve robotlar özelinde markaların sunumlar gerçekleştirdiğini ayrıca ürünlerde bu konuların öne çıktığını söyledi.

ÖN TASARIM ÇALIŞMALARI YAPILIYOR

Covid-19 salgının bir süre daha devam edecek olması sebebiyle maske üretimlerinin de değişeceğini ve bir takım farklılıkların olacağını belirten Ersöz, “Örneğin, bir proje üzerinde çalışılmış. Akıllı maske olarak geçiyor. Günlük hayatta kullanılan maskeler yüzü kapatıyor ve çoğu zaman mimiklerimizi göremiyoruz bile. Bu maske daha şeffaf bir tasarıma sahip. Kendini temizleme gibi özellikleri var. “ dedi.

Ersöz, fuarda ürünlerin ön tasarım çalışmalarının yer aldığını söyleyerek geri bildirimler sayesinde ürünlerde gerekirse değişiklik yapılıp daha sonra ticarileştirildiğini de belirtti.

SENSÖRLERLE HABERLEŞİYOR

Ev eşyaları üzerine de değerlendirme yapan Ersöz, “Bir üründen bahsedeyim, temizlik robotları artık yaygınlaştı. Burada tanıtılan robot biraz daha farklı özelliklere sahip. Markanın kendi diğer akıllı uygulamaları ile cep telefonunuzda ve evdeki diğer sensörlerle de haberleşiyor. İşte o görüntü işleme ile kendine en uygun temizlik güzergahını belirliyor ve bunu gayet başarılı bir şekilde yapıyor. Onun dışında evde bir güvenlik görevlisi olarak da devreye girebilir. “ dedi.

REKABET KOŞULLARINDA BU ÖNEMLİ

Ersöz markaların daha fazla nelere dokunabilirim, insan hayatına nasıl katma değer katarım, hangi fonksiyonlar benim sistemime teknoloji ile entegre edilebilir gibi konuların peşinde koşuyor diyerek günümüzün rekabet koşullarında en öne çıkan yaklaşımlar arasında yer aldığını ve mantıklı olduğunu sözlerine ekledi.