Tunç Berkman ile 4P+1 programına konuk olan fastPay Wildcats Başkanı ve CEO’su Orlando Carlo Calumeno, çalışma faaliyetleri üzerine bilgiler verdi.

Amerika ve Canada’da üniversite ve yüksek lisans eğitimlerini tamamladıktan sonra 2007 yılına kadar finans sektöründe üst düzey yöneticilik görevlerinde bulduğunu söyleyen Calumeno, Türkiye, Balkanlar ve Orta Asya’da banka, yatırım bankası, aracı kurum ve portföy yönetim şirketleri kurduğunu ve yönettiğini belirtti.

2007’den itibaren Net Holding’te yönetim kurulu üyeliği ve Grup CFO olarak görevini sürdüren Calumeno, aynı zamanda Bulgaristan, Hırvatistan, Montenegro ve Kıbrıs’ta faaliyet gösteren Merit International firmasının CEO görevini yürütüyor. 

“CİDDİ BİR İŞ SEKTÖRÜ OLUŞTURACAK"

2006’da kurulan Türkiye’nin ilk profesyonel eSpor kulübü fastPay Wildcats’in sahibi olan Calumeno, kulübün 500’e yakın profesyonel oyuncusu, 31 farklı oyunda 43 takımı, 26 kişilik idari kadrosu ve 3 oyun evi (Gaming House) ile dünyanın en büyük eSpor kulübü olduğunu vurguladı. 

Calumeno, bünyesine pilot takımı BAL eSpor, GPT eSpor ajansı, lig ve turnuva yönetimi ile Down Force Racing League (DFRL) dahil edildiğini de belirtti.

Calumeno, “Herkesin bir formatta eSpor’un ekosisteminde olması gerektiğine inanıyorum. Çok ciddi getiriler sunduğunu da düşünüyorum. Aynı zamanda önümüzdeki yıllara baktığında da çok ciddi bir iş sektörü olduğunu düşünüyorum. Bugün dünya genelindeki oyun sektörünün yarattığı ciro 184 milyar doları aştı. Film ve müzik sektörünü geçti. Bu sektör artık pazarlama olarak eSpor’u kullanıyor. E-spor daha emekleme aşamasında olsa da geleceği çok parlak gözüküyor.” dedi.