Arda Meriç’le Teknoloji Gündemi programında otomotiv sektörü ile ilgili açıklama yapan The Brain Group Kurucusu ve Kosifler Kullanılmış Oto Pazarlama Direktörü Emir Kosif, 2020’de sektörün genel durumunu değerlendirdi.

Kasım 2019'dan süregelen bir stok azalması yaşanıyordu, Şubat ve Mart ayı gibi düzelmesini beklerken pandemi hayatımıza girdi diyen Kosif, yurtdışındaki üretimlerin durması, ithal edilen otomobillerin gelmemesi ya da az sayıda gelmesi sebebiyle her marka için sıkıntılar yaşandığını söyledi.

Ekim ayı gibi stoksal anlamda toparlanmaların başladığını belirten Kosif, “Kasım- Aralık aylarında bir otomobili fiziken görüp pandemi koşullarının sağlaması zorunlu olan şartlarını yerine de getirerek tüketiciye sunabilmeye başlamıştık. “ dedi.

“CİDDİ BİR ARTIŞ YAŞANDI”

İkinci el fiyatları olmayan veya sıfır otomobil bulunamayan zamanlara göre süreç gevşemeye başlamıştı ve fiyatlarda %20’lere varan düşmeler oldu diyen Kosif bu gerilemenin fiyat indirimleri,  sıfır faizli kampanya destekleri gibi farklı hamlelerle son kullanıcının faydasına olacak şekilde sunulduğunu vurguladı.

Kosif, “2020 yılı, 2019'a ve bütün problemlere rağmen hem cirosal anlamda hem de adetsel anlamda ciddi bir artış gösterdi.  2021 Şubat ayı itibariyle de bu yılın planları artık kesinleşmiş ve çizgileri çekilmiş olacak.” dedi.