Reel Piyasalar programında Çetin Ünsalan’ın sorularını yanıtlayan  İnegöl Mobiliyum AVM Yönetim Kurulu Başkanı Talha Timur Han, mobilya sektörü üzerine bilgileri ST Endüstri Radyoda paylaştı.

“PAZAR BÜYÜDÜKÇE ŞEHİR DE BÜYÜYOR”

Bursa İnegöl’ü mobilya üreten bir şehir olarak tanımlayan Han, mobilyanın yanında tarım, tekstil, turizm gibi birçok sektöre hizmet ettiğini ancak ağırlıklı olarak mobilya sektörü ile ön plana çıktığını belirtti.

Han, “Mobilya rakamlarımız her geçen gün artıyor ve iş pazar anlamında büyüdüğünde şehirde bununla beraber büyüyor. 2000'li yılların başından itibaren modem makine parkuru ile beraber el emeğini birleştirerek özellikle 2008’den sonra ciddi büyümeler kaydetti.” dedi.

“YER ALMADIĞIMIZ FUAR YOK”

İnegöl’ün üreten ve çalışan genç bir nesile sahip olduğunu ve risk alabilen insanlardan oluştuğunu da belirten Han, bu kişilerin fabrikalarının yanı sıra Mobiliyum AVM’de de  mağaza açıp birçok insana istihdam oluşturduklarını ve iki işi birden yürüttüklerini kaydetti.

İnegöl’ün Avrupa ve dünya genelindeki mobilya pazarlarını yakından takip ettiklerini ve kaçırdıkları bir fuarın bile olmadığını dile getiren Han, bu fuarlarda ürünlerini tanıtmak, sergilemek ve pazarlamak için katılım gösteren firmaların olduğunu da aktardı.

“ÜRETİCİ VE İSTİHDAM DOSTUYUZ”

İnegöl Mobiliyum AVM’de işletmeci olmak için bazı kriterlerin bulunduğunu belirten Han, bu kriterleri şöyle sıralıyor; “İstihdam ve üretici dostu olmak.

Han, “Bu kriterler olmadığı sürece kesinlikle AVM’de işletmeci olunamıyor. Önceliğimiz üretim ve istihdam. 2010 yılında başladık bu kriterleri koymaya ve hala devam ediyoruz.” dedi.

“2018 YILINDA UR-GE BİRİNCİSİ OLDUK”

Bir yapı kooperatifi olduklarını ve yakın zamanda işletme kooperatifine dönüşeceklerini açıklayan Han, ihracat pazarında büyüme konusunda ekip olarak birçok araştırma yaptıklarını ve kooperatif nezdinde birleşerek UR-GE desteği alan Türkiye’deki tek kuruluş olduklarını açıkladı. Han,” 2018 yılında 378 UR-GE arasında alışveriş merkezimiz birincilik elde etti. “ dedi.

Han, artık şehirlerde üreticilerin hem satın alma hemde üretim gücünü birleştirerek kooperatif üzerinde yürütülmesinin en başarılı çalışma olacağını da sözlerine ekledi.