Etekteki Taşlar programında Hakan Ömer Gider’in sorularını yanıtlayan Yönetici Koçu, Eğitmen ve Danışman M. Göktürk Turunç, konfor alanı üzerine ST Endüstri Radyoda değerlendirmede bulundu.

Konfor alanı ile konforlu alan kavramlarının birbirlerinden farklı olduğunu ve genelde karıştırıldığını ifade eden Turunç, konfor alanını bireyin kendi alıştığı düzenin dışına çıkmadan etrafına sanal duvarlar kurarak içinde yaşadığı bir alan olarak tanımlıyor.

“BU HAYAT KONFOR ZEHİRLENMESİ GETİRİYOR”

Konfor alanında sürprizlere ve yeni gelişmelere pek yer olmadığını belirten Turunç, bu tür durumlarda kişinin kendini sanal bir güvenlik alanının içinde hissettiğini ve böyle olduğu için de o alandan dışarı çıkmak istemediğini kaydetti.

Turunç, konfor alanında yaşamanın kişileri gelişmeye kapattığını ve ne kadar şikayet edilirse edilsin o hayatı yaşamaktan memnun kaldıklarını da vurguladı.

Turunç, ”Bu hayat bize konfor zehirlenmesi getiriyor. Bugün ile sonraki günün nasıl geçeceğini bildiğimiz bir hayat oluyor.” dedi.

“STRES YÖNETİMİ İLE ADIM ADIM”

Konfor alanından çıkmak için zihnin çalıştırılması gerektiğini söyleyen Turunç, kontrol edilebilecek belirli bir stres düzeyinde olmanın kişiyi geliştiren bir çaba olduğunu açıkladı.

Turunç, “Gelişim için kendimizi ne kadar hazır hissediyorsak o kadar hareket edebilecek durumda olmamız gerekiyor. Adımlarımızı ve kapasitemizi bilerek kendimizi geliştirirsek hiç var olmadığımız bir noktaya doğru taşırız. Buna cesaret alanı diyoruz.” ifadesini kullandı.

“POTANSİYELİN FARKINDA OLMALI”

Buradaki en önemli noktalardan birinin de panik alanı olduğunu belirten Turunç, kişinin hazır olmadığı noktalara bir anda geçmesinin doğru olmayacağını yeniden konfor alanına dönüşün yaşanabileceğinin altını çizdi.

Turunç, herkesin kendi potansiyelinin farkında olup adım adım hareket etmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.