Eve İş Götürme programına konuk olan Bor Paint Bor Mineralli Isı Yalıtım Ürünleri Yönetim Kurulu Başkanı Arif Şahan, bor paint üzerine Endüstri Radyo’da bilgiler verdi.

Binalarda mevcut olan yalıtım uygulamalarının yeterli olmadığını söyleyen Şahan, yaklaşık 3 yıldır bu konu üzerine çalışma yaptıklarını belirterek binalarda daha teknolojik ve akıllı yalıtım uygulaması geliştirdiklerini söyledi.

Şahan, “Ürettiğimiz boyamız, yaklaşık 1-2 mm kalınlıkta yani incecik olmasına rağmen, binaya fazla yük bindirmeden bu zamana kadar alışılagelmiş olan yalıtım sistemlerinin çok daha üstünde, verimli bir ısı yalıtımı sağlıyor. “ dedi.

BOR MADENİNDEN ÜRETİLDİ

Bor paint ürününün, bor mineralli ısı yalıtım ürünlerinin temelini oluşturan bor madeninden üretildiğine dikkat çeken Şahan, dünyadaki bor madeninin toplam rezervinin yüzde 72’sinin Türkiye’de bulunduğunu hatırlatarak, madenin geniş bir alanda, sektörlerde kolaylıklar sağladığını vurguladı.

Şahan, “Ürünümüz ile daha çok binaların dış ve iç yüzeylerinde meydana gelen ısı yalıtım problemini çözmeyi hedefledik. Bunu da güzel bir teknoloji ve uzun yıllar edindiğimiz sektör tecrübemiz ile yaptık. Ankara’da Haskan boya fabrikasının sahibi Bayram Nefes Bey ve ar-ge ekibi ile birlikte ürünü geliştirdik.  Pandemi de bu alana yönelmemize vesile oldu.” dedi.

UYGULAMASI KOLAY VE EKONOMİK

Öyle bir ürün olacak ki, hem çok iyi ısı yalıtımı sağlayacak, yanmayacak hem de su yalıtımı sağlayacak ve binaya yük bindirmeyecek diyen Şahan, “Bu ürünün aynı zamanda uygulaması kolay olacak ve ekonomik olacak diye çalışmalarımızı başlattık.” dedi.

Şahan, insanların ürünü kullanarak kendi binalarının yalıtımını da yapabileceğini söyleyerek özellikle yanmaz oluşunun önemli olduğunu vurguladı.

Programı buradan dinleyebilirsiniz.