Kültür Endüstrisi programına katılan Mürekkephaber.com Genel Yayın Yönetmeni Yusuf Çiftçi, sanata ve internet haberciliğine dair ST Endüstri Radyoda açıklamalarda bulundu.

Mürekkep Haber üzerine bilgiler veren Çiftçi,”2011 yılında o zamanlar genç diyebileceğimiz bir yaş grubunda 3-4 arkadaşımla kurduğumuz bir internet sitesi mürekkep haber.” dedi.

İlk başlarda kendilerine öğrenmek için alan açtıklarını ve sanat temelli yayın yaptıklarını söyleyen Çiftçi, sitenin giderek büyüdüğünü ve yüzbinlerce insanın takip ettiğini belirtti.

Çiftçi, bütün sanat dallarına yer verdiklerini, geleneksel, modern sanat ayırmadan içerik ürettiklerini ifade ederek, 5 Aralık’ta 10. yıllarına girecekleri için heyecanlı olduklarını vurguladı.

SANAT ÜST SEKMELERDE DEĞİL

Türkiye'de en az takip edilen haber kategorisinin sanat olduğunu ve birçok büyük ulusal mecranın internet sitelerine girildiğinde ‘sanat’ diye bir kategorinin üst sekmelere konulmadığını belirten Çiftçi, Türkiye'de gündem haberlerinin, spor ve magazin haberlerinin daha çok takip edildiğini ifade etti.

ARTIK DAHA KISA HABERLER OKUNUYOR

Mürekkep Haber’in kurulduğu 2011 yılında insanların daha uzun haberler okuduğunu ancak teknolojinin gelişmesi ve habercilikte yaşanan değişiklikler ile birlikte günümüzde daha kısa haberlerin tercih edildiğini belirten Çiftçi, özellikle görsel açıdan zengin olan içeriklerin daha çok dikkat çektiğini ifade etti.

KAZANÇ KOLAY ELDE EDİLMİYOR

İnternet sitesi kurulduğunda kısa sürede reklamdan kazanç sağlayacağını düşünen kişilerin yanlış yolda olduğunu belirten Çiftçi, büyük yatırımlar olmadığı sürece bu kazancı elde etmenin uzun sürdüğünü sözlerine ekledi.