Etekteki Taşlar programına konuk olan Sekoya Eğitim Danışmanlık Aile Danışmanı, Relife Sistemi Kurucusu Zeynep Dündar, çocuklarda görülen duygusal bozukluklar üzerine Endüstri Radyo’da bilgiler verdi.

Relife sistemini birkaç ekolün bir araya gelip en işlevsel hale geldiği bir sistemler bütüne olarak açıklayan Dündar, özellikle annenin yaşadıkları, en büyük korkuları, baba ile arasındaki ilişkinin önemli olduğunu belirtti.

Çocukta yaşanan bir rahatsızlığın ardında farkında olmaksızın anne ve babanın bir dileğinin ve arzusunun olduğunu söyleyen Dündar, çocukların bunu yerine getirdiğini ve sisteminde bunu oluşturduğunu söyledi.

254 TRAVMATİK HATIRA BULUNUYOR

Bir insanın DNA'sının çevresinde sarmal olarak bulunan, var olan genetik hatıraların adını epigenetik olarak açıklayan Dündar, bu hatıraların kişinin 7 soyundan karşılıklı çapraz bağlama ile 254 kişiye uzandığını yani 254 tane atasının travmatik hatırasına denk geldiğini belirtti.

Her bir bireyin kendi DNA haritası içerisinde 254 tane atasından travmatik hatırası olduğunu vurgulayan Dündar, “Çocuk zaten dünyaya gelişinde büyük bir yük ile geliyor. Bugün pek çok çocuk duygusal anlamda ek ders alıyor ve eğitimlere katılıyor. Dolayısıyla hem genetik etkenler hem doğum esnasında yaşanan olaylar çocuklar üzerinde etkili oluyor.” dedi.

Dündar, dış koşulları değiştirmeden bilinçaltını değiştirmenin mümkün olmadığını söyleyerek genetik faktörlerin etkili olduğu kadar anne ve babaların ev içerisindeki tutumlarının da önemli olduğuna vurgu yaptı.