Bahar’la İş Dünyası programına konuk olan Amerika Federal Havacılık Kurumu Uçak, Uzay Aracı, Roket Motoru Mühendisi Densu Aktaş, hayatı ve çalışma faaliyetleri üzerine Endüstri Radyo’da bilgiler verdi.

DİL ÖĞRENMEK GEREKİYOR

Çocukluğundan beri hem uzaya hem de bilime ilgi duyduğunu söyleyen Aktaş, İngilizce ve Rusça eğitimine önem vererek bu alanda kendini geliştirmeye devam ettiğini belirtti.

Aktaş, “Önceden sadece Rusya ve Amerika’da uzay ajansları vardı. Bu sebeple de dil öğrenmeniz ve bu ülkelerde yaşıyor olmanız önemliydi. Ancak artık bizde ülke olarak dahil birçok yerde uzay ajansı var. Bu da aslında ilgi duyanlar ve kendini geliştirmek isteyenler için fırsat.” dedi.

Avrupa uzay ajansında çalışabilmek için Avrupa Birliği vatandaşlığı şartının da aranmadığını söyleyen Aktaş, uzay ajansı ile iş birliği içerisinde, anlaşmalı olan ülkelerden birinde olmak gerektiğini vurguladı.

10 MİLYON DOLARA MAL OLUYOR

Bir astronotun sağlıklı olmasının en önemli kriter olduğunu söyleyen Aktaş, yerçekiminin olmadığı bir ortamda sağlık açısından zorlayıcı olabileceğini belirtti.

Aktaş, “Eğitim yine çok önemli ve doktora yapmış olmalısınız. Hatta ek diller bilmek, yüzücü olmak ve bilimsel eğitimleri almak gerekiyor.” dedi.

Bir astronotun uzaya çıkmasının 10 milyon dolara mal olduğunu söyledi.