Hakan Ömer Gider’in hazırlayıp sunduğu Etekteki Taşlar programına konuk olan Kök Kariyer Center, Kariyer ve Yaşam Tasarımcısı Kamil Kasacı, belirsizlik döneminde kariyer yolculuğunu Endüstri Radyo’da anlattı.

KARİYER BİR YAŞAM YOLCULUĞU

Kariyer yolculuğunu 5 ana grupta inceleyen Kasacı, bu kariyer türlerini kurumsal, akademik, girişimcilik, bireysel girişim ve hibrit kariyer olarak açıklıyor.

Kasacı, “Dünyada kariyer denildiğinde bunların hepsinin bir arada olduğu, bazen birinden diğerine geçiş yaptığımız süreçler söz konusu.” dedi.

Dünyada son zamanlarda kariyer yolculuğunun bir yaşam tasarımı olarak algılandığını söyleyen Kasacı, “Kariyer ilk çocuklukta başlıyor. Oralarda bu yolculuğu fark edersek ve en iyi yaptığımız şeyi bilirsek kariyerde doğru konumlandırma yapılabilir. Girişimcilik patron olmak değil, emekçiliktir.” ifadesini kullandı.

YETENEĞE UYGUN POTANSİYELLERE YÖNELMELİ

Kariyer yolculuğunda özellikle 25-30 yaş arasının önemli olduğuna dikkat çeken Kasacı, “Yaptığımız seanslarda özellikle bu yaş aralığında çok fazla katılımcımız oluyor. Örneğin, bir okul okumuş ancak mezun olduğu bölümün kendisine uygun olmadığını fark etmiş fakat belli bir yaşa da gelmiş kişiler bu yaşlarda bir çelişki içerisine girebiliyorlar. Burada yeni bir hedef belirlemek çok önemli oluyor.” dedi.

Kasacı, güçlü yönler kavramı üzerinde durarak herkesin yeteneği ve potansiyelinin farklı olduğunu, önemli olanın bu yönleri keşfedip ona uygun adımlar atılması gerektiğini belirtti.