Endüstri Radyo dinleyicilerinden gelen soruları yanıtlayan Endüstri Medya Yönetim Kurulu Başkanı Recep Akbayrak, ”Bayilerin satış performanslarını artırabilmek için pazarlama ile neler yapılabilir?” sorusu üzerine değerlendirmede bulundu.

Bayilerin bulunduğu bölgelerde onları ön plana çıkaracak reklam kampanyaları yapılabilir diyen Akbayrak, “Her şey pazarlamada önünde sonunda görünür bir marka olmaktan geçiyor. Görünürlüğünüz, bilinirliğiniz arttıkça ve takip eden bir kitleyi oluşturduğunuzda, o kitleye vereceğiniz mesajlar buradan öteye rekabet yönetimi açısından çok önemli bir noktaya geliyor.” dedi.

ÖN PLANA ÇIKARACAK PAZARLAMA İLETİŞİMİ GEREKİYOR

Akbayrak, “Pazarlama iletişiminiz ile bayi kanallarınızı ön plana çıkaracak bir pazarlama iletişimi yönetilirse o zaman bayi performansın artacağını kendisi öngörecek. Sonuçta satacak ve daha çok kazanacak. Hem bayii elde tutma hem de aynı performansı arttırma, içerisindeki yatırımlarla beraber daha fazla büyüme, pazardan daha fazla pay alma açısından önemli fırsatlar da doğuruyor.”açıklamasında bulundu.

Pazarlama iletişiminin burada önemli olduğunu belirten Akbayrak, bayi ile birlikte dönemsel bir takım kampanyalar oluşturulması gerektiğini ve faaliyetlerin güven vererek kesintisiz iletişim ile bayinin ön plana çıkarılması gerektiğini vurguladı.