Tunç Berkman ile 4P+1 programının bu bölümünde Netmarble EMEA Yönetim Kurulu Başkanı Barış Özistek konuk oldu. Özistek, Türkiye’de girişimcilik faaliyetleri üzerine değerlendirmelerde bulunurken teknolojiyinin iyi uygulanabiliyor olmasının şirketler için önemli olduğunu vurguladı.

Türkiye’de girişimcilik faaliyetleri üzerine değerlendirme yapan Özistek, girişimcilik adına neyi daha iyi yapmalıyız diye düşünürken girişimcilik faaliyetlerinin herhangi bir hayır işi için gençlere ve girişimcilere yatırım yapmak lazım gibi algılandığını belirterek özellikle büyük firmaların bunu etkinliğe dönüştürdüğünü kaydetti.

TEKNOLOJİYİ İYİ UYGULAMAK GEREKİYOR

Daha önce hiç olmamış bir teknolojiyi üretmek gibi bir beklentinin olmadığını aksine bugün başarılı işlerin tamamının teknolojiyi iyi uygulamaktan geçtiğini ifade eden Özistek, reklamı daha güzel yapmanın, iletişimi iyi kurmanın bu anlamda önemli olduğunu kaydetti.

Teknolojinin ön plana çıktığı çalışmaların da olduğunu vurgulayan Özistek, bundan sonra öne çıkan çalışmaların teknolojiyi iyi kullanarak ve iyi iş modeli çıkararak ticarileşen projelerin olacağını ifade etti.

LİKİDİTEYE İHTİYAÇ VAR

Her aşamada farklı fırsatlar gören yatırımcıların olduğunu ve likiditeye ihtiyaç duyulduğunu belirten Özistek, gelişmiş pazarlarda likiditeye ulaşmanın çok kolay bir yöntemi olduğunu ve en temelinin borsaya açılmak olduğunu ifade etti. 

Amerika, Kore gibi ülkelerde borsaya açılmanın kolay olduğunu ve yatırımcılarının likidite ile ilgili endişe yaşamadıklarını kaydeden Özistek, Türkiye’de verimliliğin az olmasından dolayı borsaya açılmanın yaygın olmadığını belirtti.

Özistek,”Böyle olunca da sizin yapmış olduğunuz yatırımın geri dönmesi için şirketin bir başkasına mutlaka satılması gerekiyor. Bu da tabii likiditeyi zorlaştırıyor. Bence borsada düzenlemelerin yapılması gerekiyor.” dedi.