Gülşah Ekinci Beyaz’ın hazırlayıp sunduğu Sektör Analiz programına konuk olan Şaylan Grup ve Uluslararası Gelişmelerden Sorumlu Ülke Müdürü Alper Kul, çalışma hayatında yaşananları ve yapılması gerekenleri ST Endüstri Radyoda anlattı.

Endüstri alanında büyük marka olma yolunda ilerlerken üretimsel sistemlerde tecrübeli eleman kaynağına çok dikkat etmek gerektiğini belirten Kul, şirketlerde her departmanda alanında tecrübeli kişilerin bulunması gerektiğini ifade etti.

Özellikle büyük şirketlerin bu duruma çok dikkat etmeleri gerektiğini vurgulayan Kul, KOBİ’lerin aslında emekli edilen kişilerin tecrübelerine ihtiyaçları olduğunu belirtti. Kul, yeni mezun olmuş gençler ile tecrübeli isimlerin bir araya getirilmesi gerektiğini de vurguladı.

UZUN VADELİ PLANLAR YAPILMALI

İlişki yönetimi ve sosyal zekanın öneminin de altını çizen Kul, zaman yönetiminin geniş spektrumda yapıldığını belirtti. Kul,” Bir millet ne kadar çok uzun vadeli plan yapıyorsa o kadar büyük bir millet olur ve zenginleşir ancak ne kadar kısa vadeli düşünürseniz o kadar fakirleşme potansiyeliniz olur.” dedi.

Kul, günü kurtarmak anlayışından vazgeçmek gerektiğini ve gelecek nesillerinde hayatının planlanması gerektiğini belirtti.

ZAMANI İYİ YÖNETMEK ÖNEMLİ

Zamanı yönetmenin iş hayatında önemine vurgu yapan Kul, zamanlamanın kişinin hayatında atacağı adımların aksiyonları olduğunu ifade etti. Hayatın içerisinde çok fazla durumların olduğunu ve zamanı yönetmenin zorlaştığını belirtem Kul, kariyer hayatında başarılı olan kişilerin zamanı çok iyi yönetmeyi bildiğini de sözlerine ekledi.