Etekteki Taşlar programına konuşan Profesyonel Nefes ve Bütünsel Gelişim Koçu Selda Başak, insanların neden nefes ve koçluk desteği almaları gerektiği üzerine Endüstri Radyo’da değerlendirmede bulundu.

Nefes ve solunumun aynı şey olmadığını söyleyen Başak, alınan her nefes ile solunum sisteminin değiştirilebildiğini belirterek nefesin bir davranış şekli olduğunu ifade etti.

Başak, “Aslında çocukluğumuzdan itibaren bir takım duygulara v durumlar karşı gösterdiğimiz tepkiler ve davranışı yüzlerce kez tekrarlayabiliriz. Bu sınav stresi, pandemi koşulları, uçağa binmek gibi durumlardaki nefesi düşünebilirsiniz. Bunların hepsi limitleyici nefes alışlarını tetikleyici şeyler diye düşünebiliriz.” açıklamasında bulundu.

HERKESİN NEFES ALMA KAPASİTESİ VAR

Nefes koçluğunun yanlış nefes alma durumlarını kontrol etmek için çalıştığını belirten Başak, “Hepimizin belli nefes alma kapasitesi var. Ne kadar derin nefes alsan da kapasite kadar etki eder. Dolayısıyla nefesini yeteri kadar boşaltmayınca nefes alacak yer yokmuş gibi düşünülür. İşte bu durumu düzenlemek gerekiyor.” dedi.

Başak, bağışıklık sisteminin düzeltilmesinin de nefes almayı etkilediğini ve nefes koçluğunun yaşanan zor durumlara etki etmek adına önemli olduğunu belirtti.

Programı buradan dinleyebilirsiniz.