Endüstri Harmanı programında Emine Eroğlu’nun sorularını yanıtlayan  Yılmaz Makina Satın Alma Müdürü Bedrettin Ayverdi, satın alma üzerine ST Endüstri Radyoda bilgiler verdi.

İş hayatında en önemli konunun güven olduğunu vurgulayan Ayverdi, kişilerin yaptığı işi sevmenin mücadele ruhunu beslediğini de belirtti.

Ayverdi, kuruldukları tarihten bu yana tedarik zinciri yöneticiliğinin ve satın alma departmanının  resmileştirilip daha etkin bir hal alması için çalışmalar yürüttüklerini de kaydetti.

BİLGİYİ PAYLAŞMAK KIYMETLİ

Bir hedef yoksa gidilecek yolun bir öneminin olmadığını ifade eden Ayverdi, önceliğin güven esaslı ve sabır göstermek olduğunun altını çizdi.

Ayverdi, özellikle yöneticilikte ve satış konusunda paylaşımcı olmanın gerektiğine vurgu yaparak ekip ile bilginin paylaşılmasının  kıymetli olduğunu çünkü yöneticiyi ayakta tutan bir temeli oluşturduğunu belirtti.

“AYNI DİLİ KONUŞMAK GEREKİYOR”

Ayverdi, “Satın almada sizden istenilen bir ürün hakkında bilgi sahibi değilseniz o işte başarılı olmanız çok zor. Bugün bir mekanikte, otomasyonda teknik bilgiye sahip olmanın önemi çok fazla.” dedi.

Müşteri görüşmelerinde bir paylaşımın söz konusu olduğunu dile getiren Ayverdi, “Görüşmelerimde iyi tarafları görmeye çalışıyorum. Karşımdaki insanın nelerden hoşlandığını, hangi konulara dikkat ettiğini anlamaya özen gösteriyorum. Karşımdaki kişinin dilinden konuşmak daha verimli oluyor.” ifadelerini kullandı.

“TEDARİK İLİŞKİLERİ GENİŞLETİLMELİ”

Tedarikçi ilişkileri üzerine değerlendirme de bulunan Ayverdi, işine hakim, teknik detaylara hakim ve sattığı ürünün arkasında durabilme kabiliyetine dikkat ettiklerini belirtti.

Ayverdi, birlikte bir süre çalışıldıktan sonra tedarikçinin nasıl olduğu konusunda bilgi sahibi olunduğunu ifade ederek bünyelerinde tedarik geliştirme birimlerinin olduğunu ve faaliyetlerini bu birimin çalışmaları ile genişlettiklerini vurguladı.

Ayverdi, karşılıklı ilişkilerin genişletilmesine yönelik çalışmaların yapılmasının işin sürdürülebilirliği açısından önemli olduğunu da sözlerine ekledi.