Etekteki Taşlar programında Hakan Ömer Gider’in sorularını yanıtlayan Yazar, Sanatçı ve Eğitmen A. Melissa Angelica Yıldıran, bilinçaltı üzerine Endüstri Radyo’da bilgiler verdi.

Bilinçaltının yeni keşfedilen bir kavram olduğunu söyleyen Yıldıran, “Bir buzdağı düşünün, buzdağının görünen yüzü bizim farkındalıklı bilincimiz yani gün içerisinde kullandığımız fikirler, düşünceler, karar verme anlarımız. Bir de buzdağının görünmeyen yüzü var yani farkına varamadığımız bir alan. Kişiler kendi merkezlerinde farkında olmadıkları bir kara kutuya sahipler.” dedi.

“BİLİNÇALTI KODLARINI KEŞFEDEBİLİRİZ”

Kişilerin belirli bir enerjileri ve frekansları olduğunu belirten Yıldıran, kelimelerin ve düşüncelerin de belirli frekansları olduğunu vurguladı.

Yıldıran,” Zihnimizden geçen her düşüncenin somutlaşması söz konusu. Yani biz neye inanıyorsak hayatta bize onu veriyor. Bir bakıma kendi kaderimizi kendimiz yaşıyor oluyoruz. Bunun içerisinde kolektif inançlar, DNA kodları veya anne karnında edinilen kodlamalarda mevcut. Bu kodlamalar bilinçaltında belirli yerlere sahip ve biz bunları keşfedebiliriz.” dedi.

ARZU EDİLEN HAYATA ULAŞMAK 

Bilinçaltını keşfetme üzerine de bilgiler veren Yıldıran, “Bir insan bir döngü içerisinde ise, olaylar, mekanlar, durumlar değişiyor ancak sonuçlar değişmiyorsa o kişinin bilinçaltında bu konu ile alakalı bir kök blokajı olduğu anlamına geliyor. Bu belirli inanışların ne kadarını dönüştürürsek kişinin kendi arzu ettiği hayale ulaşması o kadar hızı oluyor.” ifadesini kullandı.

“ÖNCE FARKINDALIĞA SAHİP OLMALIYIZ”

Kişilerin yaşamı ile alakalı farkındalığa sahip olmaları gerektiğini belirten Yıldıran, insanların kendilerine, ben yaşamımda hangi alanları değiştirmek istiyorum, nasıl bir yaşamım var ve ben yaşamda nerede olmak istiyorum sorularını sorması gerektiğini vurguladı.

Yıldıran, “Kararı verdikten sonra kişiyi engelleyen durumların ortaya çıkarılması gerekiyor. Olumlu kelimelerin hayatımıza dahil edilmesi de bilinçaltında önemli bir yer tutuyor.” dedi.