Eve İş Götürme programına konuk olan Elfatek Elektronik Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Düzgün, ar-ge merkezleri üzerine Endüstri Radyo’da değerlendirmede bulundu.

TOPLAM BÜYÜME ORANINI PANDEMİ SÜRECİNDE GERÇEKLEŞTİRDİ

Koronavirüsü salgını dönemini değerlendirerek söze başlayan Düzgün, son bir yılı ticari faaliyetler açısından yoğun geçirdiklerini söyledi.

Düzgün, “Biz grup şirketi olarak teknoloji şirketiyiz. Toplam büyüme oranımızı bu süreçte gerçekleştirdik diyebiliriz yani yaklaşık yüzde 70 gibi rakamlara ulaştı. Bu büyümenin nedeni, biz paket yapıp dünyanın dört bir yanına gönderiyoruz. Tabi koronavirüs ülkemizde ilk başladığında bizim de üretimi durdurduğumuz zamanlar oldu ancak daha sonra sağlık sektöründe yaşanan malzeme tedariği nedeniyle bizden siperlik istediler. Biz de hızlı bir şekilde üretime başladık.” dedi.

REKABET İÇİN HIZ ÖNEMLİ

Günümüzde zamanla yarışıldığını ve özellikle yurt dışından ürün siparişi geldiğinde hemen teslim edilmesi gerektiğini belirten Düzgün, yazılım, donanım, kalıp ve baskı gibi işlemlerin daha hızlı olabilmesi adına ekip kurarak devam etmenin ve kedi bünyesinde üretim yapmanın önemine dikkat çekti.

Rakiplerden bu şekilde bir adım önde olunacağını vurgulayan Düzgün, “Elfatek olarak en büyük avantajımız bu yapıyı kendi içimizde oluşturmuş olmamız. Durumlar karşısında hızlı reaksiyon veriyoruz. Bir ürünün baştan sona kadar sürecini dinamik bir şekilde üretiyoruz. Dışarıdan hizmet alındığında o firma işinizi 1-2 gün uzatsa özellikle yurt dışına verdiğiniz sözde sıkıntılar oluşuyor. Dolayısıyla biz tüm aşamaları kendi bünyemizde yaptığımız için süreci ona uygun şekilde planlıyoruz.” ifadelerini kullandı.

AR-GE MERKEZLERİ İTHALAT SORUNUNU GİDERECEK

Ar-ge merkezleri sayesinde ithalat sorununun giderileceğini söyleyen Düzgün, “Türkiye’de ar-ge merkezlerinin çalışmaları son yıllarda artarak devam ediyor. Ciddi projeler yürütülüyor ve bu projeler özellikle ülkede üretilmeyen cihazlar üzerine yapılıyor. Durum böyle olunca da ithalatı engelleme noktasında ciddi bir katkı sağladı.” dedi.

Düzgün, ar-ge merkezlerinde bir çalışmanın 1-3 yıl arasında şekilleneceğini hatırlatarak uygun koşulların sağlandığı sürece ülke olarak daha başarılı olunacağını da sözlerine ekledi.