Felece Teknoloji Eskişehir’de bir Ar-Ge Merkezi ve Yönetim Ofisi açtı. Eskişehir Teknik Üniversitesi akademisyenleri ile birlikte yürütülen çalışmada öğrencilerden oluşturulan ekip ve Felece Teknoloji çalışanları projeler yürütüyor.

Teknolojinin Anadolu’ya yayılması ve özellikle öğrencilerin bu çalışmalarda etkin rol oynamasının önünü açacak Ar-Ge merkezi bir örnek proje olma özelliğini taşıyor. 

Teknoloji Üssü’nün ayrıntılarını Endüstri Radyo’da paylaşan Felece Teknoloji Danışmanlık Direktörü ve Ar-Ge Merkezi Yöneticisi Erdem Arıcı, Ar-Ge merkezlerinin Anadolu’da önünü açmak için yapılması gerekenleri anlattı.

EN ÖNEMLİ KRİTER: İNSAN

Ilk ve en önemli kriterin insan kaynağına ulaşım olduğunu belirten Arıcı,  teknoloji ve hizmet üreten bir şirket olarak yatırımlarının insan olduğunu aktardı. 

Ar-Ge merkezi açmak için gerekli alt yapıyı anlatan Arıcı, “Üniversitelerin imkânlarının geniş olduğu ve bize sunulabilecek insan kaynaklarının olduğu bölgeler bizim için Ar-Ge merkezi kurmada önemli bir kriter. Ekibe yeni arkadaşlar dahil olmalı. Ayrıca buradaki teknolojiyi yönetebileceğimiz yeni ortamlara ihtiyacımız var. Teknopark gibi ortamlar bu işler için biçilmiş kaftan aslında.” dedi.

ÜNİVERSİTE DESTEKLERİ ÖNEMLİ

Üniversitelerin destekleri ve akademik anlamda sağladığı imkanların da önemli olduğuna dikkat çeken Arıcı, Eskişehir’de seçmeli derslere katkı sağlanabilecek süreçlerin konuşulduğunu da belirtti. 

Arıcı, “Belli başlı projeleri veya ürünleri mezun arkadaşlarımız sektöre geçtikten sonra öğreniyor. Biz bunları onlara daha okuldayken verebilirsek mezuniyet sonrası hazır bir şekilde sahaya gelecekler. Bunlara dair eğitimlerin verilebileceği ortamların önemine de ortaya çıkıyor.” ifadesini kullandı.

Sanayinin de bu konuda önemli olduğuna dikkat çeken Arıcı, yerinde hizmet verebilecek ve networkün geliştirebileceği imkanların daha fazla olduğu noktaların tercih edildiğini vurguladı.