Meltem Kurtulan ve Gülcan Tuğ’un hazırlayıp sunduğu 2 Kadın 1 Konuk programına konuk olan Hub Design NY Kurucu Ortağı Gülşah Özpercin, çalışma faaliyetleri üzerine Endüstri Radyo’da bilgiler verdi.

Dünyadaki sanatçıların ve ürettikleri eserlerin Türkiye’deki sanatçılardan ve üretilen eserlerden çokta iyi olmadığını söyleyen Özpercin, bir sosyal sorumluluk projesi başlatarak sanatçılara destek vermeye karar verdiğini belirtti.

Özpercin, “Temsilimdeki sanatçıların sayısı arttıkça bunu bir sosyal sorumluluk projesi olmaktan çıkarıp işe dönüştürmeye karar verdim.” dedi.

“SANATÇILARA DESTEK OLMAK İSTEDİM”

Türk sanatçıların yurt dışına açılım ihtiyacı hissettiklerini ve dil konusunda da bir takım sıkıntıların olduğunu fark ettiğini söyleyen Özpercin, Hub Design çalışmaları üzerine bilgiler verdi. Özpercin, “Biraz taşın altına elimi koymak ve sanatçılara bu anlamda destek olmak istedim. İlk başta ticari anlamda bir getirisi olmadı ama yardımcı olmak benim için yeterliydi. Sayımız gittikçe artınca daha profesyonel olmak gerektiğini hissettim. Daha sonra 3 yakın arkadaşım ile birlikte New York’ta bu işi kurduk.” açıklamasında bulundu.

Güncel sanatlar üzerine yoğunlaştıklarını söyleyen Özpercin, resim, heykel, dokuma gibi alanlarda çalışmalar yaptıklarını belirterek moda üzerine de az da olsa faaliyet yürüttüklerini belirtti.

İLK HEDEF SANATÇILARA DESTEK OLMAK

Koronavirüsü salgını sürecinden etkilendiklerini söyleyen Özpercin, “Olumsuz yanı, sanat faaliyetleri durunca satışa yönelik pek bir çalışmamız olamadı. Ancak  bizim ilk hedefimiz satış yapmak değil, sanatçılarımız için doğru konumlandırma yapmak. Bu anlamda elimizde fırsatlar geçti diyebiliriz.” şeklinde konuştu.

Sanatçıların zorlandıkları dönemde üretimlerinin daha da iyi olduğunu belirten Özpercin, insanların içe dönmesi ve kendilerini, dünyayı sorgulamasının onları iyi noktaya getirdiğini ve üretim alanında faydalı olduğunu sözlerine ekledi.