Endüstri Radyo’da Etekteki Taşlar programına konuk olan Remax Red Broker Manager Gökhan Akdoğan, gayrimenkul sektörü üzerine değerlendirmede bulundu.

Covid-19 salgını sürecinde online sisteme geçtiklerini vurgulayan Akdoğan, “Bu süreçte danışmanlarımızla görüşmeler yapmaya başladık. Danışmanlarımızın da müşterileri ile bu süreci doğru yönetebilecekleri bir gelişime ihtiyaçları vardı. Online sistemleri kullanmalarını istedik.” dedi.

ALICI İLE SATICI SANAL ORTAMDA BULUŞTU

Müşteriler ile yapılan görüşmelerin ardından ciddi anlamda dijitale giriş yaptıklarını belirten Akdoğan, dronelar ile evlerin içini videoya çekip alıcılara gönderdiklerini ve alıcı ile satıcıyı sanal ortamda bir araya getirdiklerini ifade etti. Dijital imzalar ile bir takım işlerin de yapıldığını söyleyen Akdoğan,  yapılan bu satışların sektörde avantaj sağladığının altını çizdi.

Akdoğan, “Bu süreç yıl boyu devam eden bütün sıkıntıları çözmemize yardımcı oldu. Bu açıdan bakarsanız mesleki anlamda ciddi bir dönüşüm yaşandı diyebiliriz.” dedi.

2 AY İÇİNDE KONUT SATIŞINDA ARTIŞ YAŞANDI

Gayrimenkul sektörü bu yeni döneme en hızlı adapte olan sektörlerin başında geliyor diyen Akdoğan, “Türkiye’de son 4-5 yılda 7 milyon konut satıldı. Covid-19 salgını ile birlikte ağır geçen 2020 yılında Temmuz ve Ağustos aylarında 630 binin üzerinde konut satıldı. Yani 5 yılda satılan konutun %10’una yakını neredeyse 2 ay içinde satıldı. Bu gayrimenkul sektörü için müthiş bir rakam. Dönemin iyi geçirildiğini gösteren en önemli kanıtlardan bir tanesi.” dedi.
Verilen kredi teşviklerinin konut satışında önemli bir etken olduğunu vurgulayan Akdemir, sektörün döneme hızlı bir şekilde adapte olmasının da önemli bir ayrıntı olduğunun altını çizdi.

İNSANLARIN İHTİYAÇLARI DEĞİŞTİ

Akdoğan, Covid-19 salgını sürecinin tüketicilerde ihtiyaç değişikliği yarattığını ifade ederek, “Balkonlu ve bahçeli ev arayışlarında bir artış meydana geldi. Özellikle kalabalık aileler daha geniş ve rahat edebilecekleri konutları tercih etmeye başladı. Bu sebeple el değiştirmeler çok oldu. Birçok insan şehirde yaşadığı kapalı hayattan çıkabilecekleri ev konseptlerinde ciddi değişiklik yaptılar.” dedi.