Kıdemli Yönetim Danışmanı, Yönetici Mentoru ve Eğitme Dr. Savaş Tavşancı, Etekteki Taşlar programına konuk oldu. Hakan Ömer Gider’in sorularını yanıtlayan Tavşancı, aile şirketlerinde kurumsallaşmanın adımları üzerine Endüstri Radyo’da bilgiler verdi.

Aile şirketlerinin neden kurumsal yapıya ulaşamadığı üzerine değerlendirmede bulunan Tavşancı, iş yaşamında olan değerler ile evde olan değerlerin birbirine karışmasını öncelikli neden olarak açıklıyor.  Evde konuşulamayan birçok konunun iş ortamında konuşulması ile durumların karıştığını söyleyen Tavşancı, aynı zamanda duyguların hakim olması sebebiyle bazı konuların rahatlıkla konuşulamamasını da bir başka neden olarak ortaya koyuyor.

Tavşancı aynı zamanda güç savaşlarının da aile şirketlerinin kurumsallaşması konusunda engel oluşturduğunu belirtti.

KURUMSALLAŞMANIN 10 ADIMI

Hissedarlığın yükleri ile liderliğin yükleri farklıdır. Öncelikle bunu çok iyi anlamak gerekiyor diyen Tavşancı, bazı şirketlerin profesyonel yöneticiler alarak durumu çözebileceğini ancak bazılarının da gereken değişimi ve dönüşümü kendilerinde yaratarak duruma hakim olabileceğini belirtti.

Kurumsallaşmak için yapılması gerekenler 10 adım üzerine bilgi veren Tavşancı, şunlar kaydetti:

“İlk adım aile anayasası, konu aile kurumsallaşması olduğu için öncelikle ailelerin kurumsallaşması gerekiyor. İkincisi yönetim karar mekanizmalarının çok efektif bir şekilde düzenlenmesi, bir diğeri şu anı ve geleceği taşıyabilecek kurumsal organizasyonun yapılanması, veri akışı ve süreçler arası etkileşim, profesyonelleşme, güçlü bir kurum kültürüne sahip olmak, şeffaflaşma, esneklik ve değişime uyum, toplumsal kültür ile şirket uyumu ve son olarak kurumsal itibar. Kurumsallaşmak için gereken 10 adımı bu şekilde sıralayabiliriz.” açıklamasında bulundu.


Programı buradan dinleyebilirsiniz.