Etekteki Taşlar programında konuşan Quality Line Yönetim Danışmanlık Genel Müdürü Eğitmen ve Danışman Erol Dinçkal, aile anayasası ve KOBİ’ler üzerine Endüstri Radyo’da değerlendirmede bulundu.

Türkiye’nin dünya ortalamalarının üstünde aile şirketlerine sahip olduğunu söyleyen Dinçkal, aile işletmelerini iki kuşağın bir araya gelmesi olarak açıklıyor. 

Ailede kurumsal yapıyı sağlamadan o işletmede başarıyı sağlamak mümkün değildir diyen Dinçkol, “Ailevi sebeplerden dolayı iyi bir kurumsallık kuramazsanız o işletme yıkılıyor. Ancak bu noktada iyi fark yaratabilirseniz de sonuçları beklendiği gibi oluyor.” dedi.

DUYGUSALLIK HAKİM 

Aile denildiğinde duygusallığın hakim olduğu bir yapıdan bahsediyoruz diyen Dinçkal, işletmenin ise profesyonellikle hareket etmesi gerektiğini vurguladı.

Aile şirketlerinde duygusallığın profesyonellik ile birleştirilmesi gerektiğine dikkat çeken Dinçkal, “Kuralları, prensipleri ve hiyerarşisi olan bir yapı oluşturursanız zenginlik yaratırsınız. Aksi halde herkesin kendisine göre çalışma yaptığı bir ortam ortaya çıkar. “ ifadelerini kullandı.

KUŞAK FARKI EN BÜYÜK SORUN

Aile şirketlerinde en çok yaşanan sorunlar üzerine de bilgiler veren Dinçkal, şunları söyledi:

“Bütün işletmelerde farklı sorunlar yaşanmakla birlikte özellikle kuşak farkından dolayı yaşanan sıkıntılar ön plana çıkıyor. Ayrıca, aile şirketlerinde görev devrinin çok hızlı ve çok yavaş olması da bir problemdir. Geçiş sürecinin doğru zamanda ve şekilde olması gerekir. Bunun yanı sıra aile içi ilişkilerin iyileştirilmesi gerekir. Bu durum damatlar ve gelinler özelinde oldukça önemlidir.” dedi.

Dinçkal, şirketlerdeki gelir dağılımı, kar payı, menfaatler gibi detayların hazırlandığı bir yapının da olması gerektiğini vurguladı.
 

Programı buradan dinleyebilirsiniz.