Satış 4.0 Dünyası programında Koray İnan’ın sorularını cevaplayan JNK-Coaching Master Executive Coach & Supervisor Kutsal Köse, özümdeki insan 7 İ dönüşüm modeli üzerine Endüstri Radyo’da bilgiler verdi.

KİŞİYİ GÜÇLÜ VE KUVVETLİ KILMAK ÜZERİNE PLANLANDI

7İ modelini bir dönüşüm modeli olarak tanımlayan Köse, “Salgın, deprem gibi farklı olaylar yaşanabilir. 7 İ, bu dönüşümlerde nereye evriliyoruz, nereye dönüyoruz, neler yapmalıyız kendimizle ilgili gibi soruları düşünerek oluşturduğumuz bir program haline geldi. ‘Ben’ değil ‘Biz’ olalım deriz ama ‘biz’leri oluşturmak için içimizdeki ‘ben’lerin kuvvetli olması lazım. O mantıkla yola çıkarak ‘ben’lerin daha güçlü hale gelmesini sağlamak için yaşadığımız bu tarz olaylardan sağlam çıkmamız gerekiyor.” dedi.

Köse, buradaki dönüşüm modelinin kişinin kendini olabildiğince güçlü ve kuvvetli kılmak üzerine planlanmış bir model olduğunu belirtti.

7İ MODELİNİN İLKİ ‘İHTİYAÇ’

Özünde beslenme sistemlerinin çok önemli olduğuna vurgu yapan Köse, köklerin ve temelin gerçek ihtiyacının ne olduğu üzerine bir çalışma ile başladıklarını söyledi.

Köse, “Bir kişinin gerçek anlamdaki ihtiyacının ne olduğunu belirliyoruz. Herkesin ihtiyacı farklı, bunun bilincinde olarak ilerlemek gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

İkinci ‘İ’ kavramının istek olduğunu belirten Köse, kişilere motivasyon çalışması yaptırdıklarını da söyledi.

Köse, “Üçüncü ‘İ’ inanç. Bu hedefe ulaşmak için ne kadar özgüvenim var bu önemli. Bir şeyler yapmak isityor olabilirsiniz ancak ben bunu yaparım inancı yoksa, kişinin kendine gerçek anlamda güvenerek hareket etmek gerekiyor.” dedi.

Dördüncü aşamanın irade olduğunu belirten Köse, diğer aşamaların ise istikrar, izleme ve ilham olarak devam ettiğini açıkladı.

HERKESE UYGULANABİLİR

Bireysel ve kurumsal çalışmalar yaptıklarını ve bu çalışmalarda kişinin ciddi dönüşümler yaşadığını belirten Köse, kişilerin bu şekilde kendilerini keşfettiklerini ve işletmesine, kurumuna katkılar sağladığını ifade etti.

Köse, bu dönüşüm modelinin herkesin uygulanabileceğini de sözlerine ekledi.