Lider Kadınlar programına konuşan Kaknüs Yayınları Yayın Koordinatörü Seda Darcan, Fellowship Uluslararası Yayıncılar Buluşması üzerine Endüstri Radyo’da bilgiler verdi.

300’Ü AŞKIN YAYINCI BULUŞUYOR

Fellowship’in Türkiye’de ilk defa 2016 yılında 17 yayıncı ile başlayan bir oluşum olduğunu belirten Darcan, uluslararası ismi olan Fellowship’i Türkçe’ye İstanbul Yayıncı Buluşmaları olarak çevirdiklerini söyledi.

İstanbul Yayıncı Buluşmalarını Türkiye Basım Yayın meslek Birliği’nin gerçekleştirdiğini belirten Darcan, “Her sene bu etkinlik o kadar güzel bir şekilde gelişti ki, bu yıl 6.’sını düzenleyeceğiz ve yayıncı sayımız 300’ü geçti. Geçen yıl pandemiyi teğet geçerek bunu gerçekleştirdik. Bu sene de yine şu anki koşullara kendimizi adapte ederek, hem online hem de yüz yüze buluşmaların yer aldığı bir şekilde düzenleyeceğiz.” dedi.

DÜNYA YAYINCILARI BİR ARAYA GELİYOR

Darcan, İstanbul Grand Cevahir Otel’de gerçekleşecek olan etkinlikte 70 ülkeden 300 katılımcının buluşacağını belirtti.

Farklı ülkelerden yazarlarla buluşacak olan bu faaliyetin önemli bir etkinlik olduğunu belirten Darcan, etkinlikte Azerbaycan’dan önemli yazarların da bulunacağını ve çeşitli konuşmalar yapılacağını da ifade etti.

Darcan, etkinliğin dünya yayıncılarının bir araya gelmesinde önemli bir rolü olduğunu da sözlerine ekledi.