Endüstri Radyoda Etekteki Taşlar programına konuşan Muğla Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Seyfi Bozçelik, sosyal hizmetler üzerine bilgiler paylaştı.

“BAŞARILI ÇALIŞMALARA İMZA ATTIK”

Toplumun çok önemli noktasına hizmet eden insanlarız diyen Bozçelik, pandemi başladığı andan itibaren 14 günlük vardiyalar şeklinde çalıştıklarını ve risk grubundaki kişilerle çalıştıkları için en az sağlık çalışanları kadar gayret sarf ettiklerini ifade etti.

Huzurevlerinde ve rehabilitasyon merkezlerinde herhangi bir sorun olmadan ve birçoğuna covid-19 bulaşmadan çalışmalarını devam ettirdiklerini belirten Bozçelik, dünyadaki diğer bakım merkezlerinin çalışmalarının yanında Türkiye’nin bu konuda başarılı çalışmalara imza attığını vurguladı.

“6 GENEL MÜDÜRLÜĞÜMÜZ İLE HİZMET VERİYORUZ”

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak SGK ve işkur ile yapılan birleşmeden sonra Türkiye'nin %100’üne hitap eden bir bakanlık haline dönüştük diyen Bozçelik, il müdürlüğü bünyesinde 6 genel müdürlükleri ile hizmet verdiklerinin altını çizdi.

Bunların başında Şehit ve Gazi biriminin geldiğini belirten Bozçelik, “Onların ihtiyaçlarını, isteklerini sağlamak, aile bütünlüğünü korumak ve bizlere geride bıraktıkları ailelerine yardımcı olmak adına çalışıyoruz.” dedi.

“KADIN VE ÇOCUKLAR İÇİN ÇALIŞMALARIMIZ VAR”

Bozçelik, kadın hizmet biriminde kadına yönelik şiddeti engelleme, kadının hayata tutunması gibi konularda faaliyet gösterdiklerini belirtirken çocuk hizmetleri genel müdürlüğü bünyesinde ise ihmal ya da istismar edilen çocuklar üzerinden çalıştıklarını ve göç idaresi ile faaliyet yürüttükleri alanın da bulunduğunu belirtti.

AĞIR ENGELLİ RAPORU OLAN AİLELERE EVDE HİZMET DESTEĞİ

Bozçelik, Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü bünyesinde artık ailelerin bakamayacağı durumda olan engellileri koruma altına aldıklarını ifade etti. Evde bakım hizmetleri olduğunu da belirten Bozçelik, %50 ağır engelli raporu olan ve asgari ücretin üçte ikisinden daha az gelire sahip olan ailelere yönelik bakım desteği sağladıklarını kaydetti.