Çetin Ünsalan’ın hazırlayıp sunduğu Reel Piyasalar programına konuk olan Konfeksiyon Yan Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Fuar Komisyonu Başkanı Okan Atabeyoğlu, sanal olarak gerçekleştirdikleri tekstil fuarının detaylarını anlattı.

Birçok farklı endüstri için ara ürünler üreten bir sanayi kolu olan konfeksiyon yan sanayi sektörü, geçtiğimiz yıl 4.’sünü düzenlediği Tekstil Aksesuarlar Trend ve İnovasyon Etkinliğini pandemi süreci dolayısıyla bu yıl sanal olarak gerçekleştirdi. Konfeksiyon Yan Sanayiciler Derneğinin önderliğini yaptığı ve 17-19 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilen 5.Tekstil Aksesuarlar Trend ve İnovasyon Etkinliğinde, sektörün gelecek projeksiyonuna yön vermek ve sektörde yer alan kuruluşların uluslararası düzeyde bilinirliğini arttırmak amaçlandı. 

Firmaların yeni koleksiyonlarını ve ürünlerini sundukları bu organizasyonda hazır giyim firmaları, inovatif trendlere sahip tekstil aksesuarları yer aldı. 

"DİJİTAL ORTAMI SAĞLAMAK GEREKTİ”

Sanal fuar hakkında ST Endüstri Radyoda değerlendirmede bulunan Konfeksiyon Yan Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Fuar Komisyonu Başkanı Okan Atabeyoğlu, “Fuarımıza geçtiğimiz yıl oldukça fazla katılım olmuştu. Biz bu yıl için hazırlıklarımızı yaparken pandemi sürecine girdik. Gelen talepler üzerine ve yerli alt yapımızın buna uygun olması sebebiyle 37 katılımcı kurumumuzla fuarımızı sanal olarak gerçekleştirmeye karar verdik. “ dedi.

Sanal fuar atılımını hayata geçirmek için dijital ortamın sağlanması gerektiğini belirten Atabeyoğlu, dernek üyeleri olarak hiçbir yardım almadan özverili çalışma ile fuarı gerçekleştirdiklerini ifade etti. 

Dijital ortamda olduğu için ziyaret bilgilerine de net olarak ulaşabildiklerini ifade eden Atabeyoğlu, fuar sonunda 8372 stand ziyareti aldıklarını ve bunun bir başlangıç olduğunu kaydederek çalışmalarının ileriki dönemler için devam edeceğini belirtti.