Çiğdem Aydoğdu’nun hazırlayıp sunduğu Turizm Gündemi programına konuk olan Turizmci ve İş insanı Cankat Boylu, pandemi sürecinde turizm sektörünü ST Endüstri Radyoda değerlendirdi.

Turizm sektörünün 2019 yılında iyi durumda olduğunu ve rekor kırdığını söyleyen Boylu, pandemi dönemiyle birlikte rezervasyonların iptal edildiğini ve sürecin kötüye gitmeye başladığını söyledi.

“SEKTÖRDE CİDDİ BİR DARALMA VAR”

Boylu, “2019'da 52 milyona yakın misafirimiz olmuşken 2020 yılını 15 milyon ile kapattık. Neredeyse %70’lik bi düşüş ile ciddi bir daralma söz konusu.” dedi.

Bodrum’da butik otellerin fazla olmasından dolayı süreci daha iyi atlattıklarını belirten Boylu, Antalya gibi büyük otellerin bulunduğu tatil yerlerinin daha sıkıntılı olduğunu aktardı.

“GÜVENLİ VE SAĞLIKLI TURİZM TERCİH EDİLİYOR”

2021 yılı için de öngörülerini paylaşan Boylu, “”Öncelikle aşı konusunda olumlu sonuçlar elde etmemiz gerekiyor. Yine de 2019 yılını arayacağımız aşikar. Aşı ile birlikte sektörün tekrar eski haline dönmesini umut ediyoruz.” dedi.

İnsanların artık güvenli ve sağlıklı turizmi tercih ettiklerini söyleyen Boylu, butik hizmet alımı üzerine sektörün çalışmalar yürüttüğünü ve hafta sonları için de arabayla gidilebilecek yakın yerleri tercih ettiklerini belirtti.

Boylu, yurtdışında yaşanan karantina uygulamalarından dolayı turistlerin Türkiye’ye gelme oranlarında düşüş yaşandığını belirterek öncelikle covid-19 güvenli ülkeler listesine girilmesi gerektiğini vurguladı.