Etekteki Taşlar programına konuşan E-Ticaret İşletmecileri Derneği Genel Koordinatörü Ziya Kızıltan, işlerin dijitale dönmesiyle birlikte internet üzerinden daha iyi iletişim kurulmasını sağlayan iş odaklı tanışma etkinliğinin ayrıntılarını paylaştı.

İşi dijitalde olan ve işini dijitalle büyüten firmaların pandemi döneminden pozitif etkilendiğini belirten Kızıltan, bütün kullanıcıların ve müşterilerin artık işlerini internete taşıdığını ve burada fazla vakit geçirmeye başladıklarını kaydederken ticaretin artık internette dönmesi sebebiyle kendisini burada pozisyonlamış firmaların büyüme gerçekleştirdiğini ifade etti.

VALOREM TEAM İLE EĞİTİMLER DÜZENLENDİ

Koronavirüsü pandemisinin başladığı ve insanların eve kapandığı ilk zamanlarda Valorem Team adında bir platform kurduklarını dile getiren Kızıltan, burada kişilerin uzmanlık alanlarıyla ilgili eğitimler düzenlediklerini ve pandemi sürecini verimli bir şekilde değerlendirdiklerini vurguladı.

Yıllardır Türkiye’nin her yerinde e-ticaret ve markalaşma üzerine etkinliklere katıldıklarını ve bu etkinliklerde yeni insanlarla tanışıp yeni iş fırsatları yakaladıklarını belirten Kızıltan, pandemi ile birlikte bu etkinlerin dijital ortama taşındığını ancak yüz yüze yapılan etkinlikler kadar iletişimin yapılamadığını ifade etti.

12DAKİKA.COM İŞ GELİŞTİRME ETKİNLİĞİ

Kızıltan,”Alanında uzman kişiler deneyimlerini bizimle paylaştı evet ama bizim yeni insanlar tanımaya ihtiyacımız var. Dijital ortamda bu boşluğu dolduramadık ve bu durumu çözmek için araştırmalar yapmaya başladık.” dedi.

Kızıltan, Türkiye'de insanları bir araya getirebilecek teknolojilerden bir tanesini kullandıklarını ve iş insanlarının 12 dakikalık iş geliştirme toplantıları yaparak daha iyi iletişim kurabilecekleri bir platform ortaya çıkardıklarını belirtti. 

“İş hayatında tam 12’den vurmak istiyorsan, 12 dakika sana yeter.” sloganıyla yola çıktıklarını belirten Kızıltan, Ömürden Sezgin ile birlikte bu fikri geliştirdiklerini ve logo tasarımdan web tasarımına kadar bütün çalışmaları özveriyle yaptıklarının altını çizdi.

ETKİNLİK 12 ARALIK SAAT 12:12’DE

12 Aralık Cumartesi günü saat 12:12’de başlayıp 12 saat sürecek etkinliğin ayrıntılarını paylaşan Kızıltan,”12dakika.com’a girip detayları öğrendikten sonra üye olabilirsiniz. Kendi profilinizi oluşturduktan sonra, diğer sosyal medya ağlarınızı bağlayabilir, fotoğrafınızı koyabilirsiniz. İki önemli kısım var; birincisi karşı tarafa sağlayacağınız faydaları detaylı bir şekilde anlatmanız gerekiyor. Hangi konularda uzmansanız ve kişilere hangi faydaları sağlayacaksınız bunları belirtmelisiniz.  Diğer bir kısımda karşı taraftan beklentileriniz neler ise onları yazmanız gerekiyor.” dedi.

Kızıltan, kişilerin birbirlerine davet göndererek iletişim kurmalarını sağlayacaklarını da sözlerine ekledi.