Gazi Üniversitesi Teknopark ekosistemine dahil Daysoft, BYS Group ve ProSCon şirketlerinin oluşturduğu konsorsiyum tarafından yürütülecek “Endüstride Tehlikeli Kimyasalların Yönetimine Yönelik Sanal Gerçeklik Platform (ETKİ-VR)” başlıklı proje, TÜBİTAK 1501 Programı kapsamında desteklenmesine karar verilen projeler listesinde yerini aldı.
Sanal gerçeklik platformu olan ETKİ-VR; tehlikeli kimyasalları barındıran kuruluşlarda üretim, depolama, bakım ve mühendislik gibi farklı faaliyetleri yöneten grupların yetkinliklerini ölçmeye ve geliştirmeye yönelik modüllerden oluşacak. 

ULUSLARARASI ALANDA TALEP GÖRECEK

TÜBİTAK tarafından desteklenen ETKİ-VR ile ilgili ProSCon kurucu ortağı Mehmet Dilaver şunları ekledi; “Endüstriyel kazalar ile ilgili yapılan araştırmalar insan faktörünün oldukça yüksek bir oranda kök sebep olduğunu ortaya koyuyor. Ancak burada Trevor Kletz’in insan faktörleri ile ilgili sözünü hatırlamak gerekir; “Kazalarda kök sebep olarak insanları işaret etmek yüksekten düşen bir obje için yer çekimini suçlamak gibi”. Kritik rollerde görev alan personelin yetkinliği yetersiz ise hata yapma olasılığı artıyor. ETKİ-VR ile amacımız kritik yetkinlik ihtiyacı olan rollerde sanal gerçeklik uygulaması ile gelişim sağlamak. İnancımız proje sonucunda elde edilecek ürünün uluslararası alanda talep görmesi.”