TMMOB Makina Mühendisleri Odası İzmir Şubesi tarafından düzenlenen Teskon+Sodex Fuarı’nın bu yıl 14’üncüsü düzenleniyor. 17-20 Nisan 2019 tarihlerinde ziyaretçi ile buluşacak olan organizasyon öncesinde MMO Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi’nde basın toplantısı gerçekleştirildi. Basın toplantısı kapsamında MMO İzmir Şubesi Başkanı Yüksel Yaşartekin, TESKOn 2019’a ilişkin şu bilgileri paylaştı: “Ulusal Tesisat Mühendisliği Kongresi TESKON’un ve kongreye paralel olarak gerçekleşecek fuarın 14’üncüsü iki yıldan bu yana devam eden hazırlıklar neticesinde son aşamaya geldi. Bu yıl organizasyonun ana teması, ‘Mekanik Tesisatta Gerçekler ve Gelecek’ olarak belirlendi. 17-20 Nisan 2019 tarihleri arasında MMO Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi’nde gerçekleşecek olan fuar, ile binlerce kişiyi ağırlamaya hazırlanıyoruz.” dedi.

“ANA TEMAMIZ ÖNEM TAŞIYOR” 

Fuarın detaylarıyla ilgili bilgiler paylaşan Yaşartekin, konuşmasına şu sözlerle devam etti: “Bu yıl kongrenin ana teması olarak “Mekanik Tesisatta Gerçekler ve Gelecek” konusu belrlendi. Bu konu, sektör için büyük önem taşıyor ve tüm sektörü yakından ilgilendiriyor. Bu tema ile ilgili kapsamlı konuları ele almak amacıyla farklı platformlarda konunu işlenmesini amaçladık. Kamuoyunun da dikkatini bu yöne çekmek istedik. TMMOB Makina Mühendisleri Odası olarak, tesisat mühendisliği alanında faaliyet gösteren meslektaşlarımız başta olmak üzere ilgili disiplinin tüm taraflarını Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi'nde gerçekleşecek 14. Ulusal Tesisat Mühendisliği Kongresi ve teskon+Sodex Fuarına katılmaya davet ediyoruz.” diye konuştu.

“AMACIMIZ GELİŞEN TEKNOLOJİYİ YAKALAMAK”

Basın toplantısında konuşan ve sektörle ilgili değerlendirmelerde bulunan TESKON 2019 Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ali Güngör, “Tesisat Mühendisliği alanında çalışan mühendislerin, bilim insanlarının, sanayicilerin ve diğer meslek disiplinlerinin bir araya gelerek bilgi alışverişinde bulunmalarını amaçlıyoruz. Ayrıca son bilimsel araştırma sonuçları ile teknolojik gelişmeleri izlemelerinin olanağını sağlamayı hedefliyoruz. 14. Ulusal Tesisat Mühendisliği Kongresi ile bir kez daha alanında en yaygın katılımlı ulusal platform olarak konuklarımızı ağırlayacağız” dedi. Güngör, kongrenin bir diğer amacının ise gelişen teknolojiyi yakalamak olduğunu söyledi. Güngör sektör için yaptıkları bir diğer projeyi ise şu sözlerle özetledi: “Bu kongremizde çok uzun yılların birikimi olarak sektörümüzde kullanılan terminolojileri öğrenmek ve yeni ortak kullanımlara ulaşmak amacıyla ‘İklimlendirme terimleri sözlüğü’ çalışmasını başlattık. Kongre sürecinde ilk basımı tüm sektörle paylaşılacak, gelen öneri ve katkılarla sürekli geliştirilecek bir sözlük sektörümüze kazandırılacaktır.” diyerek Tesisat Mühendisliği disiplininin bütün ilgililerini kongre ve fuara katılmaya davet etti.