İçme suyu ve atık su arıtma tesisleri için deneyimli bir enstrümantasyon tedarikçisi olan VEGA, uzun yıllardır dünyadaki içme suyu ve atık su tesislerine seviye ve basınç sensörleri sağlıyor. VEGA sensörleri, su ve atık su sektörünün gereksinimlerine uygun; sürekli seviye ölçümü için radar, ultrasonik, hidrostatik ve maksimum/minimum sınır seviye tespiti ürünleri ile aşağıda ki birçok su sektörü uygulamalarında yıllardır kullanılmaktadır. Pompa istasyonları, terfi merkezleri, rezerv havuzları, barajlar, açık kanal debi uygulamaları, yağmur suyu kanalları, atıksu tesislerindeki ızgara öncesi/sonrası ölçümlerde, biyogaz depolama tankları vb.

SU ENDÜSTRİSİNE ÖZEL 80Ghz RADAR SERİSİ 

VEGA 80 GHz özelliğinin yanı sıra radarları ve radarları ile birlikte kullanılan indikatörlerinde sunduğu ‘’Dahili Bluetooth’’ özelliği ile kullanıcılarına kullanım kolaylığı sağlamaktadır.

Sağladığı avantajlardan bazıları;

•    Ekran veya hart kalibratör olmadan devreye alım kolaylığı
•    Kolay ve görsel kullanım sunan uygulama arayüzü
•    Açık alanda 50 metre bluetooth sinyal gücü
•    Cihazın yanında olmadan proses bilgisini edinme
•    Kolay arıza tespiti ve giderimi
•    Tüm telefon ve tablet modelleri ile uyumluluğu
•    Ulaşılması zor yerlerde müdahale kolaylığı

FARKLI STANDARTLAR İÇİN FARKLI VERSİYONLAR

Kompakt, kablo çıkışlı ve kontrol cihazları ile birlikte kullanım ile tüm alanlar ve uygulamalar için optimize edilmiş çözümleri ile VEGA, Su ve Atık su Endüstrisi için tüm uygulamalara cevap verebilmektedir.

FARKLI UYGULAMA ÖRNEKLERİ

  • PROSES VE ORTAM KOŞULLARI: Ultrasonik sensörler, ölçüm ilkesinin fiziksel özelliklerinden dolayı dış etkenlerden fazla etkilenmektedirler. Çünkü güneş ışınları veya farklı gaz bileşimleri sesin yayılma hızını değiştirir. Aynı şekilde sis, rüzgar veya yağmur da ses dalgalarının sönümlenmesine ve ölçüm aralığının daha da sınırlandırılmasına sebebiyet verir. Radar sensörler sıcaklık, basınç veya vakum gibi etkenlerden etkilenmez, çevre koşulları ne olursa olsun daima doğru ölçüm değerleri almanızı sağlar.
  • ÖLÜ BÖLGE VE SU ALTINDA BULUNABİLME ÖZELLİĞİ: Bazı uygulamalarda, proses koşullarından ötürü sensörler su altında kalabilir. Ultrasonik sensörler bu nedenle mekanik kapsüllerle korunur. Ancak bu tür bileşenler çok kolay kirlenir; kir ölçüm sonuçlarının güvenilirliğini olumsuz etkiler. Radar sensörlerin ölü bölgesi bulunmaz, koruyucu kapsüllere ihtiyaç duymazlar ve ölçümü su altında da aynı hassaslıkla yapabilirler.

  • KİR VE KONDENSAT OLUŞUMU: Sensörler, birçok uygulamada yapışmalara karşı direnç göstermek zorundadır. Ultrasonik sensörlerde bu nedenle ölçüm sinyalinin güvenilirliği olumsuz etkilenir ve ölü bölge daha da genişler. Radar sensörlerin optimize edilmiş sinyal işleme fonksiyonu, yapışmalar nedeniyle anten sisteminde oluşan parazit
    yankılanlamaları söndürür.

  • GÜVENİLİRLİK VE HASSAS SONUÇLAR: 80 GHz teknolojisinin yüksek odaklanma kabiliyeti, radar huzmesini ölçümü yapılacak malzemeye neredeyse milimi milimine yönlendirebilir. Bu şekilde, boru veya pompa gibi hazne içi donanımlarında, dar baca ve kuyuların içinde veya duvarlarda birikintiler olması halinde dahi hatalı sinyal oluşmaz. Ultrasonik sensörlerde mutlaka bulunması gereken parazit hariçleyici sisteme radar sensörlerde ihtiyaç kalmaz.