Ülkemizde iyi bir marka olmanın sürdürebilirliğine çok önem vererek sürekli gelişme hedefinde olan Tuna Tartı ve Elektronik Sistemler, global anlamda da markalaşmanın ve markasını yaşatmanın hedefi içerisinde. Marka; ürün ve hizmetle ilgili deneyiminizi, sağladığı ve sağlayacağını varsaydığınız faydayı, güveni ve sahip olduğunuzda kimliğinize ne katacağını bir arada düşündüren, üründen soyut ama ürün ile var olan bir değerdir.

YARATMAK ÜZERİNE BİR ÇALIŞMA

Yaratmak Üzerine Bir Çalışma; Dr. F. Reşat SİNANOĞLU).  Tuna Tartı ve Elektronik Sistemler Küresel Tedarik Zinciri Lideri Şenay Hatipoğlu, işte tam bu noktada; “Biz değer yaratma hedefindeyiz, bunu aldığımız geribildirimlerle yarattığımızı düşünüyoruz; gerek kaliteli ürünlerin sahada yarattığı memnuniyet gerekse satış sonrası müşteri hizmetlerimiz ve servis hizmetlerimiz ile firmaların her anlamda değerlerine değer katıyoruz.” diyor.

“DİGİTAL LOADCELL ÜRETMEK ADINA YATIRIM VE ÇALIŞMALAR GERÇEKLEŞTİRDİK”

Alanında uzman Ar-Ge ekip ve inovatif üretim teknikleri ile teknolojik gelişmeleri çok yakından takip ederek, digital loadcell üretmek adına yatırım ve çalışmalar gerçekleştirdiklerini kaydeden      Şenay Hatipoğlu, “Loadcell üretim hattımızda optimal kapasitemizi belirleyerek hedeflediğimiz gibi yılın ilk yarısında üretim kapasitemizi 8 kat artırdık. 2021 yılına hedeflediğimiz 45 bin adet yıllık üretimimizin önümüzdeki sene 65 bin adet olması adına tüm fizibilite çalışmalarımıza başlamış bulunmaktayız. Loadcell üretimimizi yaptığımız ekip arkadaşlarımız ile öneri sistemini geliştirerek sürekli iyileştirmeyi hedefledik. Kalite odaklı üretim hattımızda bu yılın 6 aylık süreci içerisinde üretim verimliliğini artırmak adına 3 büyük 6 sigma projesini tamamladık. Ara malzeme tedarikçilerimizi, tedarikçi seçme yönetmelerini kullanarak en kaliteli malzemeyi ve hizmeti kullanmak adına tedarikçi seçimlerimizi kalite standartlarımızı karşılayan tedarikçiler arasından seçerek ara malzeme kalitemizi artırdık. Elektronik/mekanik mesleki beceriye sahip, Loacell üretiminde çalışan arkadaşlarımızın Tuna Academy aracılığı ile yaptığımız teknik eğitimlerine son derece önem veriyoruz. Eğitimlerimiz belirli periyotlarda tekrarlanıp ölçe ve değerlendirme sistemine tabi olarak gerekli arkadaşlara daha detaylı eğitimler verilerek sürekli iyileştirmenin bir parçası olmaya çalışıyoruz” dedi.  

ÜRÜN GRUPLARI VE KULLANIM ALANLARI

Şenay Hatipoğlu, üretimini yaptıkları başlıca loadcell çeşitlerini; Lama tipi loadcell, S tipi loadcell, Platform tipi loadcell, Baskı tipi loadcell, Digital loadcell olarak gruplara ayırırken; başta Dijital Loadcell olmak üzere ürün grubu hakkında şu detaylı bilgileri verdi; “RS 485, 0-10 volt ve 4.20 mA haberleşme kartlarımızı ölçü olarak 24 milimetre çapında olmakla beraber loadcell’lerimizin içine gömüyoruz. Burada loadcell’lerimiz bir transmitter olarak hizmet vermeye başlıyor. Bu ürünlerimiz çok daha uzun ömürlü, çok daha hassas ve global teknolojiler ile daha rekabet edebilir bir teknolojiye sahip. Loadcell transmitter’larımız daha çok otomasyon sektöründe kullanılır. Firmaların batch gibi proseslerinde PLC’leri ile birlikte analog veya RS 485 haberleşme talep edilen sistemlerde ağırlıklı olarak kullanılır. Çimento, agrega ve kum prosesleri gibi prosesler için inşaat sektörü başta olmak üzere, maden sanayinde, petrokimyada, kimya ve gıda sanayisinde başta olmak üzere loadcell’den aldığı bilgiyi alıp analog olarak bir sonraki prosese bilgiyi paylaşan bir çevirici ve ara parça olarak kullanılır”.

TS MODEL YÜK HÜCRESİ, TAŞIT KANTARLARINDA VE VAGONLARDA KULLANILIYOR

Firmanın, yüksek volumlü adetler ile ürettiği Tuna TCT Yük hücresi, Paslanmaz çelik ve alaşımlı çelik olarak iki farklı malzemeden üretilen TS model yük hücresi, özellikle taşıt kantarlarında ve vagon kantarlarında kullanılıyor. Tamamen lazer kaynakla kapatılmış ölçüm bölgesi IP68 koruma sınıfında olup zorlu endüstriyel koşullarda başarı ile çalışırken; 10.000 kg - 50.000 kg’a kadar kapasite seçenekleri sunuyor. 

STATİK VE DÖNEN UYGULAMALARDA SAĞLIKLI ÖLÇÜM

Tuna Tension Type Yük Hücreleri ise; TUNA TT-100, TT-300, TT-500 kuvvet sensörleri, filamentli malzemede gerginlik ölçümü için kullanılıyor. Dönen flanş üzerine çok çeşitli standart kasnaklar monte edilebiliyor. Kuvvet sensörünün makina çerçevesine montajı, bir kama yolu olan bir delik vasıtasıyla gerçekleştiriliyor. Tuna TT kuvvet sensörleri statik uygulamalarda ve ayrıca dönen uygulamalardaki (planet veya boru biçimli iplikçikler, demetleme makinaları, bükümler, vb.) ölçümler için kullanılabiliyor. 

YENİ YATIRIMLAR

“Kantarburada.com’’ şirketi üzerinden online satış yaptıklarını söyleyen Şenay Hatipoğlu, “Tuna Enerji markamızı ise geçtiğimiz yıl kurduk ve burada da rüzgar gülleri ve robotik sistemlerde yazılım ve proses çözümlerinde hizmetler sunuyoruz” dedi. 

EĞİTİME DE EL ATTI

İki yıldır çalışmalarını sürdüren Tuna Akademi hakkında da bilgiler veren Hatipoğlu, “Akademi’yi firmaların ölçü ve tartım sistemleri teknik birimlerine detaylı şekilde eğitim vererek sertifikalar ile bu çalışanları yetkin kılmak amacıyla kurduk. Ürünlerimizin kullanıldığı yerlerde son kullanıcıya daha bilinçli ve kaliteli şekilde ürün teslimatı sağlamak istiyoruz. Aynı zamanda da fabrikalarında kullandıkları Tuna Tartı ürünlerinin verimini maksimum seviyeye çıkararak ürünlerimizin çalışabilirliğini yükseltebilmek için bu aksiyonu aldık. Şu an eğitimlerimiz ve kayıtlarımız sürüyor” dedi
 

YAPAY ZEKA DESTEKLİ PROSES KONTROL PROJESİNDE SON AŞAMADA YAPAY ZEKA DESTEKLİ PROSES KONTROL PROJESİNDE SON AŞAMADA