Herhangi bir sebepten dolayı contalarda kaçak olduğunda hattaki basınç altındaki tehlikeli sıvılar flanşlardan dışarıya çıkışı gözlemlenir. Çalışan ve çevre güvenliği için bu hatlardaki flanşların uygun bir ekipman ile korunması gerekir. Safe-Ring, yenilikçi difüzör teknolojisiyle fışkırmaları önlüyor ve tehlikeli sıvı kaçaklarını yere doğru damlatarak tahliye eder.

TEHLİKE KAYNAĞI – FLANŞ BAĞLANTILARI

Boru hatlarındaki flanş bağlantıları özellikle zehirli, yanıcı veya kostik sıvıların taşındığı durumlarda büyük tehlike kaynakları haline gelebiliyorlar. Contanın hasar görmesi durumunda yaklaşık 40 metrelik bir çapa kadar bir alan tehlikeli hale gelebilir. Bu tehlikeli bölgeyi minimuma indirmek için flanş bağlantılarının uygun bir ekipmanla korunması gerekiyor.

MÜKEMMEL PERFORMANS

Sıradan püskürme önleyici ekipmanlar, contanın hasar gördüğü anda flanşlardan püsküren sıvıların sadece yönlerini değiştiriyorlar. Safe-Ring ise yenilikçi difüzör teknolojisiyle püskürmeleri önlüyor ve tehlikeli kaçak sıvılarını yere doğru damlaya tahliye edilebilmesini sağlıyor.

FONKSİYONEL TASARIM

Safe-Ring c şeklinde dizayn edilen difüzeri ile flanş yüzeyleri arasında sıkıştırılarak bağlanır ve basınca karşı engel oluşturularak yön değiştirilmiş olur. Contada hasar oluştuğu durumlarda kaçak sıvıların püskürme hızı güvenle düşürülür. El aleti gerektirmeyen yaylı kilidi sayesinde saniyeler içerisinde montajı yapılabiliyor.