Delta Vana, Uşak Deri Organize Sanayi Bölgesi'nde kurulan biyokütle tesisinin vana, enstrüman ve otomasyon kapsamlarını anahtar teslim olarak tamamladı. Şirketin titizlikle yürüttüğü projenin tamamlanmasıyla birlikte tesis, geçtiğimiz haziran ayında ön lisansını aldı.

GENİŞ SEGMENTTE TEDARİK SAĞLIYOR

Honeywell, Flowserve, Levelstate, Farris, CDC ve Gorth gibi global ölçekli şirketlerin distribütörlüklerini yürüten Delta Vana, biyokütle tesisi inşa etmek isteyen sanayi kuruluşlarına, 15 yıllık deneyimiyle çözüm üretiyor. Yapılmak istenilen tesisin özelliklerine göre; vana, enstrüman, DCS/PLC ve ADP/MCC kapsamlarında anahtar teslim çözümler sunan firma; vana segmentinde yüksek basınç ve sıcaklık altında çalışan kontrol vanalarından, tesisin ihtiyacı olan en küçük ölçekli vanalara kadar geniş bir segmentte tedarik sağlıyor. Enstrüman kapsamında; basınç, sıcaklık ve seviye transmitterleri ve sayaçlarla müşterilerine çözüm sunuyor.

Ülkemiz sanayisine katkı sağlayan büyük kuruluşlar için çözümler üreten Delta Vana, projelerin kalbi olan DCS sisteminde, enerji santrallerinde kesintisiz çalışma prensibiyle oluşturulmuş bir mimariyle, tüm tesisi kontrol edebilecek, tüm geçmiş trendlere kolaylıkla ulaşılabilecek, kullanıcı dostu çalışma ekranıyla müşteri odaklı çözümler üretiyor. ADP/MCC kapsamında ise, tesis için gerekli olan enerji ihtiyacını hesaplayıp, gerekli koruma sınıflarında ve formalamalarda tip testli ana dağıtım ve motor kontrol panoları sunulurken; motor kontrol panoları sisteminin sorunsuz çalışması şirketin uzman ekibi tarafından en ince mühendislik hesaplarıyla yapılıyor. 

SAHADA TAM KOORDİNASYON SAĞLANIYOR

13.6 MW’lık Uşak Deri Organize Sanayi bölgesinde kurulan biyokütle tesisinde anahtar teslim olarak yürüttüğü projede; Delta Vana’nın proje ekibi vana ve enstrüman için tüm detay mühendislik çalışmalarını tamamladıktan sonra sistem için en uygun ürünler titizlikle seçildi. Lojistik ekibinin yakın takibiyle ürünler şantiye sahasına zamanında ve sorunsuz olarak ulaştırıldı. ADP ve MCC panoları ile sistemin ana kalbi olan DCS sistemleri için çalışmalar, ekipler halinde yürütüldü. Saha ekibi, tesis devreye alına kadar bifiil şantiyede bulunarak, oluşabilecek sorunlara hızlı çözüm sağlayabilecek biçimde koordine edildi.  

Uşak Deri Organize Sanayi Bölgesi biyokütle tesisi dönüşüm projesinde; tesisin üretim tesisi olması sebebiyle proje mimarisi “kesintisiz çalışma” prensibine bağlı kalarak oluşturuldu. Honeywell DCS sistemleri ve uzmanlığı ile geçtiğimiz aylarda ilk biyokütlesel enerji üretimini yapan Uşak Deri Organize Sanayi bölgesi biyokütle tesisi ön lisans kabulünü de sorunsuz biçimde aldı.

ORGANİK ATIKLARIN KULLANILMASIYLA ÜRETİLİYOR

Doğal kaynaklara, çevreye ve yaşama saygının giderek daha fazla önem kazandığı dünyada yükselen trend olan biyokütle enerjisi, elektrik enerjisi üretmek için yenilenebilir ve sürdürülebilir enerji kaynağı olan organik atıkların kullanılması ile üretilir. Biyokütle enerjisinin en büyük ve ayrıştırıcı özelliği, önceden kullanılmış ürünlerin atıklarının bir proses dahilinde geri dönüştürülmesidir.

Bugün, tarlalardan elde edilen kurutulmuş bitki atıkları, evsel atıklar, arıtma tesislerinden çıkarılan atıkları ve hayvansal atıklardan biyokütle enerjisi elde etmek mümkündür. Biyokütleden yakıt elde edilmesi için sıkça tercih edilen yöntemlerden biri yakma işlemidir. Bu yanma işleminde ortaya çıkan karbon emisyonu, kömürden daha azdır. 

SİLKAR ENDAŞ ONLINE DURUM İZLEME SİSTEMİNİ TANITTI SİLKAR ENDAŞ ONLINE DURUM İZLEME SİSTEMİNİ TANITTI