VEGA, çimento sanayinde faaliyet gösteren uluslararası çimento fabrikaları ve büyük tesis üreticileri için “Global Üretici” konumundadır. Seviye ve basınç sensörleri kırıcı kontrolünden silo seviye ölçümüne kadar çimento üretiminin farklı asamalarında uzun yıllardır kullanılmaktadır.

GÜVENİLİR  VE BAKIM GEREKTİRMEYEN ÖLÇÜM

Çimento endüstrisinde kullanılan sensörler zorlu çalısma kosulları altında güvenilir ölçümler yapmalıdır. Saglam VEGA sensörleri üretimin tüm asamalarında bakım gerektirmeyen uzun ömürlü kullanım saglar.

ÜRETİMİN TÜM AŞAMALARI İÇİN ÖLÇÜM ÇÖZÜMLERİ

Seviye ve basınç ölçümü ayrıca seviye salterleri konusunda VEGA üretimin tüm asamaları için dogru ölçüm çözümleri sunmaktadır. Zorlu proses kosulları ve genis ölçüm aralıklarından bagımsız olarak VEGA sensörleri güvenilir ölçüm sonuçları sunmaktadır. 

Özellikle özel çözümlerimizden bahsedecek olursak;
-    Radyometrik Ölçüm ile Siklon Tıkanıklığı Takibi

İSTENMEYEN DURUŞLAR VE PROSES EMNİYETİNİN TAM SAĞLANMASI

Klinker üretiminde siklonlar farinin ön ısıtmasında kullanılırlar. Farin, klinker üretimi için döner fırına gelmeden önce siklonda +900 °C’ye kadar sıcaklıkta  ön ısıtması yapılır. Farinin siklonlardaki hareketi sürdükçe soğuyarak yoğuşan bu buhar fazı, ön ısıtma kulede ki siklonların iç yüzeyine ve farine yapışır. Bunun sonucunda zamanla siklon iç yüzeylerinde katmanlar oluşur ve bu katmanlar sonucu tıkanmalar yaşanır.  Katman kalınlığının sürekli denetimi prosesin kesintisiz işlemesini sağlar. 


SOLITRAC 31 VE VEGASOURCE 31 RADYOMETRİK ÖLÇÜM CİHAZLARI

Proses koşullarından etkilenmeyen kesin ve doğru ölçüm sonuçları almak, yapışmaların tespiti sayesinde proses emniyetinin tam sağlanması için siklonlarda Radyometrik Ölçüm yaparak tıkanıklığın takibini yapabilirsiniz. Radyometrik temassız ölçüm yöntemi tesiste yüksek verimlilik sağlanmasına yardımcı olur.  Siklonlarda yapılan takip ile doğru zamanda müdahale şansı elde edilmektedir. Bu takip bazı tesislerde basınç ölçümü metoduyla yapılmaktadır.  Aynı zamanda, sensörün yüksek sıcaklıktan etkilenmemesi için soğutma boruları kullanılır ve bu sayede sensör prosesten uzaklaştırılır. 

Cihazların bakım istememesi ve uzun ömürlü olması tesis yöneticileri ve bakım ekipleri için çok önemli kriterlerdir. Radyometrik ölçüm tekniği sayesinde sürekli ve limit seviye, oransal tıkanıklık, seviye ve yoğunluk ölçümleri yapılabilmektedir. 


VEGA RADAR SEVİYE ÖLÇÜMÜ VE SINIR SEVİYE TESPİTİ ÇÖZÜMLERİ 

  • Konkasörde seviye ölçümü ve sınır seviye tespiti 

Patlatma yöntemiyle ana kayadan parçalar koparılarak taşınabilecek büyüklükte kaya parçaları elde edilir. Bu kaya parçalarından daha sonra çalışma süreçleri içerisinde kırma tas, mıcır veya kum gibi temel inşaat malzemeleri elde edilir. Büyük kaya parçaları çeneli kırıcı ve silindirik kırıcılarla farklı iriliklerde kırılır. Ekonomik bir işletimin gereği olarak konkasörün aşınma oranının en düşük seviyede tutmak için hem seviye ölçümü hem de sınır seviye tespiti gereklidir.

  • VEGAPULS 69 – Radar Seviye sensörü

Konkasörde radarla yapılan temassız seviye ölçümü ile yüksek derecede toz oluşumundan ve hava şartlarından bağımsız güvenilir ölçümler yapabilirsiniz. Gürültüden etkilenmediği için yüksek işletme verimliliği sağlayacak ve temassız ölçüm yöntemi sayesinde bakım ihtiyacınız en aza inecektir. 

  • VEGAMIP 61 

Konkasörde mikrodalga bariyer ile sınır seviye tespiti yapabilirsiniz. Böylece;
▪ Temassız ölçüm sayesinde bakıma gerek kalmadan işletme imkanı sağlar
▪ Yüksek derecede kir ve yapışma oluştuğunda bile güvenilir ölçüm sonuçları verir 
▪ Sağlam plastik veya seramik pencere sayesinde ölçüm imkanı sağlar.