Hemen hemen herkes arada bir söylenmez mi “evimin bahçesinde şöyle bir havuzum, rengarenk bir çiçeklerim, elimde kitap güneşin tadını çıkaracağım bir peyzaj alanım olsun!” Özellikle de metropol insanın en büyük özleminin bu olduğunu düşünüyorum. Artan nüfus, trafik günlük yaşamın stresi şehir merkezlerinde yeşil alanlara daha çok ihtiyaç doğuruyor. Mevcut yeşil alanların bir an önce artması en büyük temennimiz. Hiçbir şey alabildiğince yemyeşil bir bahçenin tadını vermez elbette ama evlerin bahçelerinde, sitelerde ya da şehir merkezlerinde konumlanan park alanlarındaki peyzaj ve havuz uygulamaları bir an olsun bu özlemi gideriyor.

Sektör temsilcilerinin müşterilerine sunduğu tasarımlar ve teknolojiler ile bugün ister evinizin bahçesinde isterseniz çatısında havuzlara ve yeşil alanlara yer verebiliyorsunuz. Gölgelendirme sistemleri ile bu alanları daha da bireyselleştirerek doğa ile bütünlük sağlayabiliyorsunuz üstelik… Öte yandan otomasyon gibi gelinen teknolojilerle havuzlarınızı uzaktan tek tuşla yöneterek güvenliği ve konforu maksimum seviyeye çıkartabiliyorsunuz. Özellikle otel, spor kompleksi gibi çok fazla sayıda kullanıcı için tasarlanmış havuzlar için bu teknoloji, maliyetten ve zamandan da tasarruf sağlatıyor. Tabii havuz projelerinde dikkat edilmesi gerekilen en önemli hususlardan biri de su yalıtımı. Su sızdıran bir havuzun hem maliyet hem de konfor açısından yatırımcısına önemli oranda zarara uğratacağı unutulmamalı. Daha planlama ve uygulama aşamasında havuzlarda mutlaka su yalıtımına yer verilmeli.

Son olarak tüm yaşam alanlarında olduğu gibi havuz ve peyzaj alanlarının da mutlaka engelli insanların da ihtiyaçları gözetilerek tasarlanması şart. Bunun nasıl olacağına yönelik örnek projeye, havuz ve peyzaj uygulamalarına yönelik tüm yeniliklere yeni sayımızdan ulaşabilirsiniz.