Pepsico Türkiye, iklim değişikliğinin olumsuz etkilerinin yaşanması ve gıda sisteminin baskı altında olması nedeniyle hızlandırılmış eylemlere ihtiyaç duyuyor. Bu noktada sürdürebilir bir gıda sisteminin oluşması için üretim aşamasındaki bütün operasyonlarını çevresel, sosyal ve ekonomik olarak pozitif etki yaratma misyonuyla yürütüyor. PepsiCo Türkiye’nin tüm fabrikaları Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Sıfır Atık Belgesi ile sertifikalandırıldı. Net Sıfır Atık vizyonuyla ve döngüsel ekonomi uygulamalarıyla, fabrikalarında kendi enerjisini ve en önemli tarım girdilerinden patates üretiminde kullanılan gübreyi üretiyor.

ENERJİ İHTİYACININ YARISINI ÜRETİYOR 

PepsiCo Türkiye, çevresel sürdürülebilirlik çalışmaları kapsamında yenilebilir, temiz ve döngüsel kaynaklardan enerji üretimi yapması en önemli adımlarından biri oldu. Şirket atıklar ürettiği enerji ile ihtiyacının yarısını karşılamış oluyor. PepsiCo, 2007 yılından bu yana Suadiye ve Tarsus Fabrikalarında; biyobozunur Atık İşleme -Biyometanizasyon lisanslı Organik Atık İşleme Tesislerinde; fabrikalarının üretim faaliyetleri sonucu oluşan ıskarta ürün-hammaddeler ve arıtma çamurunu kullanarak biyogaz elde ediyor. Kojenerasyon sistemi ile elde edilen gaz, elektrik enerjisine dönüştürülüyor.  PepsiCo 2020 ve 2021 yılları itibariyle Organik Atık İşleme Tesislerinde elektrik üretim kapasitesini arttırarak, fabrikalarının elektrik ihtiyacının %50’si bu tesislerden karşılanmaya başlamış bulunuyor.