PETLAS GENEL MÜDÜRÜ HAKAN YALNIZ'DAN YATIRIM AÇIKLAMASI PETLAS GENEL MÜDÜRÜ HAKAN YALNIZ'DAN YATIRIM AÇIKLAMASI

İnovasyona yaptığı yatırımlarla tanınan ve Silenta Premium adı ile üretilen Türkiye’nin ilk sessiz borusuna imza atan GF Hakan Plastik, üretimden depolama süreçlerine birçok seri yatırıma imza atıyor.

YEŞİL LOJİSTİK İÇİN ADIM ATTI

2023 yılının hemen başında MES [Manufacturing Execution System] yatırımı yapan şirket; maliyet avantajı, doğru, güvenilir ve risksiz depolama ihtiyaçları doğrultusunda 2022 yılı sonunda 5.000 metrekarelik ham madde deposunu devreye aldı. “Polimer bazlı ürünleri depoladığımızdan, bu yeni depo yatırımı ile yangın algılama ve sprinkler sistemine sahip iş güvenliği riskleri minimize edilmiş bir yapı oluşturduk” diyen GF Hakan Plastik Tedarik Zinciri ve Operasyonlar Direktörü Ümit Ali Özkazanç, bu doğrultuda ham madde depolarında devreye alınan otomatik streç makinaları sayesinde daha önceleri manuel yapılan paletli paketleme ve istif süreçlerinde hem verimlilik ve kalite, hem de iş güvenliğinde önemli avantaj sağladıklarını açıkladı.

Yakın dönemde imza attıkları yatırımlara ilişkin açıklamada bulunan Ümit Ali Özkazanç, "Maliyet avantajı, doğru, güvenilir ve risksiz depolama ihtiyaçlarımız doğrultusunda 2022 yılı sonunda kendi sahamızda 5.000 metrekarelik ham madde depomuzu devreye aldık. Hem Çerkezköy hem de Şanlıurfa tesislerimize dökme olarak gelen ham maddeler için otomatik streç makinası temin edilerek kapasite artışı ile birlikte güvenli istifleme ve depolama kabiliyetimizi artırdık. Yeşil lojistik kapsamında yeni ham madde depomuzda kullanılan forkliftlerimizin bir kısmını mazotlu yerine elektrikliye çevirerek karbon emisyonunu azalttık." şeklinde konuştu.

2025 YILINDA AGV KULLANIMINA GEÇMEYİ PLANLIYOR

İç lojistik süreçlerinde ve depolarında kullandıkları teknolojilere ilişkin de konuşan Özkazanç, "ERP sistemiyle entegre WMS yazılımlarını ve el terminallerimizi kullanıyoruz. WMS sistemi ile malzeme talepleri kağıt kullanılmadan dijital ortamda yapılıyor. Üretim operasyonu sonrası işlenen ürünler el terminallerine yansıtılıyor; böylece gerek kalite kontrol gerekse lojistik operatörlerinin üretimden ne zaman malzeme alması gerektiği sistemsel olarak takip edilebiliyor.
Devreye alınan otomatik streç makineleri ile ham madde depolarında geçtiğimiz dönemlerde manuel yapılan paletli paketleme ve istif süreçlerinde hem verimlilik hem kalite hem de iş güvenliğine katkı sağlanmış oldu. Üretim-depo arası taşıma israflarını azaltmak amacıyla tow-truck sistemi kullanıyoruz. 2025 stratejimiz kapsamında AGV sistem araştırmaları ve fizibilite çalışmalarına da devam ediyoruz." dedi.