Ensim Sensors, üretim tesislerinde güvenli bir çalışma ortamı sağlayabilmek için bir zorunluluk olan ATEX sertifikası ile ürünlerinin tozlu ve patlayıcı ortamlarda rahatlıkla kullanılabileceğini belgeleyerek müşterilerine, yüksek kalite ve uygun fiyata sahip 'Yerli Üretim' kullanma fırsatı sundu. Lonca A.Ş Satış Müdürü Serkan Aytek, "İmalatını yaptığımız DX-ELF motorlu seviye şalteri katı partiküllü ve toz malzemelerin depolandığı silo ve tanklarda seviye kontrolü amacıyla kullanılır. Farklı prob ve pedal  çeşitleri ile birçok zor uygulamada güvenli şekilde seviye kontrolü yapılarak dolu ve boş sinyali alınabilir. Sisteme yatay veya dikey bağlanabilir" dedi. Serkan Aytek ürünle ilgili şu detayları verdi: 

ÇALIŞMA PRENSİBİ

Tank duvarına monte edilebilen motorlu seviye şalterinin probunun  ucunda malzemeye göre seçilmiş palet bulunur. Prob motorun devir sayısı ile boşta sürekli olarak döner. Algılanacak malzeme paletin hizasına gelip çevresini kaplar dönme kuvvetine göre bir karşı kuvvet oluşturur. İlk önce seviye bilgisi alarm kontağı aktif olur. Daha sonra diğer kontak devreye girerek motoru durdurur. Malzemenin özgül ağırlığına göre yayın dört farklı tork değerinde ayarlanabilmesi kullanıcı tarafından yapılabilir. Paletin ucundaki malzeme seviyesi düşünce oluşan kuvvet kalkarak motor yeniden dönmeye başlar ve alarm konumu değişir.

AVANTAJLARI 
Hızlı teslim süresi, ters yönde dönme emniyeti, ayarlanabilir hassasiyet, mükemmel mekanik dayanım, modüler tasarım, firmaya özel tasarım imkanı ve patlayıcı ortamda güvenli kullanım