Endüstriyel cam işleme ve düz cam ticareti alanlarında dünyanın lider markalarından Yorglass, Silikon Vadisi devlerinin uyguladığı “OKR Yönetim Sistemi”ne geçti.

AMAZON, GOOGLE, DELL, LINKEDIN KULLANIYOR

Şirket, yönetim sürecinde Silikon Vadisi’ndeki Google, Amazon, Twitter, LinkedIn, Dell ve Facebook gibi devlerin kullandığı ve Türkçe ismi “Hedef ve Anahtar Sonuçlar (Objectives Key Results/OKR)" sistemini 2021 yılından itibaren kullanmaya başladı.

Sorunların hızlı çözülmesini, süreçlerin iyileştirilmesini, inovasyonun entegre edilmesini, verimliliğin artırılmasını sağlayan bir yönetim sistemi olan OKR, sürdürülebilir hedeflere de hizmet ediyor. 

"ŞİRKET VE ÇALIŞAN HEDEFLERİNİ HİZALIYOR"

Yeni sistemlerine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Yorglass CEO’su Semavi Yorgancılar, söz konusu sistemin firmalarının köklü geçmişinden getirdiği kurum kültürüyle bütünleştiğini söyledi.

Başarıya çok çalışanların değil verimli çalışan ekiplerin ulaştığına dikkat çeken Yorgancılar, “Silikon Vadisi’ndeki teknoloji şirketleri bile hedeflerini takip etmek için OKR sistemini kullanıyor. Çünkü her adımı planlayarak iş modeline yukarıdan izleyen bir çatı kuran sistem, şirketin stratejik hedefleri ile çalışan hedeflerinin hizalanmasını sağlayan bir metot olarak geliştirildi. Biz de daha büyük işler başarmak için bunu şirketimizde uygulamaya başladık" diye konuştu.

"ÇALIŞANLARIMIZLA DAHA BÜYÜK BAŞARILARA İMZA ATACAĞIZ"

Şirketlerinin bugünkü global konumuna çalışanları sayesinde geldiğinin altını çizen Yorgancılar, "Profesyonel olarak güçlendirilmiş ekibimizle global konumumuzu daha da sağlamlaştıracak ve çok daha büyük başarılar elde edeceğiz. Bir şirketin başarısı aynı hedefe kilitlenmiş çalışanlarla sağlanabilir. Neredeyse yarım asırlık bir marka olarak Yorglass’ın yüzlerce çalışanı sistem sayesinde hedefini ve bu hedefe hangi yollarla ulaşacağını biliyor. Böylesine bir farkındalık ile bugün beş kıtada 60’a yakın ülkeye ihracat yapan şirketimiz şüphesiz çok daha büyük başarılara imza atacak." ifadelerini kullandı.

"ŞİRKETİMİZİN ÇEVİK YAPISINI DESTEKLİYOR"

Söz konusu sistemle birlikte şirket hedefleri ve stratejilerinin birbirlerini daha iyi desteklediğini ifade eden Yorglass İnsan Kaynakları Direktörü Seyran Mısır ise, "Çalışanlarımızın iyi yönlerini geliştirip açık iletişim ile onları hedeflerimiz konusunda sürekli bilgilendirmemize katkıda bulunan sistem, vizyon, misyon ve stratejiyi birleştirip kısa vadeli operasyonel planlamalarla şirketin amaçlarına daha hızlı ulaşmasını ve bunu yaparken de herkesin aynı yöne bakmasını sağlıyor. Stratejilerle yönetilen şirketimizde şeffaflığı ve çevikliği esas aldığımız yeni hedef sistemiyle hareket ediyoruz. Sistem sayesinde hedeflerimizi üç aylık dönemlerde, o zamanın gerekliliklerine uygun olarak yenileyebilmek, şirketimizin çevik yapısını destekliyor." dedi.

Mısır, sistemin aynı zamanda bütün çalışanların tüm menfaatlerinin adil olarak yönetildiğini açık ve net bir biçimde görmelerine olanak tanıdığını da sözlerine ekledi.